Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump încasează în plin: Ce stratageme ÎNDOIELNICE a folosit miliardarul pentru bani

captura youtube
Donald Trump

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a folosit stratageme 'îndoielnice din punct de vedere legal' pentru a se sustrage de la plata impozitelor, prin omiterea declarării unor venituri de milioane de dolari, scrie luni cotidianul The New York Times, citat de agenţia EFE.

Conform publicaţiei menţionate, la începutul anilor '90 magnatul imobiliar i-a forţat pe unii dintre creditorii săi să renunţe la creanţele pe care le aveau faţă de el, după ce Trump a declarat falimentul celor trei cazinouri pe care le avea în oraşul Atlantic City (statul New Jersey).

Citește și: S-a pozat GOALĂ în stația de autobuz! Și, asta NU e TOT: Alte două fete au mers goale pe stradă / VIDEO

Dar Serviciul pentru Impozite Interne (IRS) al Statelor Unite, instituţia însărcinată cu colectarea taxelor şi impozitelor, consideră ştergerea acestor datorii drept un venit pe care Trump ar fi trebuit să-l declare, dar nu l-a declarat.

Totuşi, magnatul imobiliar a compensat această datorie cu acţiuni corporative ale societăţilor sale falimentare, o stratagemă care pe hârtie era legală, dar la care consilierii săi l-au sfătuit să nu apeleze, întrucât valoarea titlurilor era sub valoarea nominală. Aceiaşi consilieri l-au atenţionat atunci pe Trump că ar putea avea probleme dacă IRS va face un audit.

Citește și: Nuntașii au început să DEZBRACE mireasa, sub ochii mirelui / VIDEO 18+

Potrivit estimării făcute de The New York Times, prin această inginerie financiară Trump s-a sustras de la plata unor impozite în valoare de zeci de milioane de dolari, dar cifra reală nu este cunoscută, întrucât actualul candidat la preşedinţia SUA nu şi-a publicat declaraţiile de venit.

Experţi contabili intervievaţi de acest cotidian pun la îndoială legalitatea procedeului folosit de Trump, în opinia lor acesta mergând mai departe de simpla exploatare a unei portiţe a sistemului.

Citește și: Magie? O femeie a fost DEZBRĂCATĂ, pe scenă, de un iluzionist / VIDEO

În anul 2004, Congresul american a eliminat prevederea legală în baza căreia datoriile putea fi compensate cu acţiuni corporative.

După apariţia acestui articol, o purtătoare de cuvânt a echipei de campanie a lui Trump, Hope Hicks, a declarat că informaţiile publicate de New York Times sunt rezultatul ori a unei 'înţelegeri greşite' a respectivei chestiuni de către cei care au întocmit articolul, ori 'o interpretare greşită cu intenţie a legii', informează agerpres.ro.

Citește și: Lucruri inedite și mai puțin știute despre Planeta Pământ – partea a II-a

Aceeaşi publicaţie a susţinut cu câteva săptămâni în urmă că Trump s-a sustras timp de două decenii plăţii unor impozite prin publicarea în anul 1995 a unei declaraţii fiscale în care sunt menţionate pierderi în valoare de 916 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.