Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Donald Trump, interviu exploziv la Tucker Carlson: 'Biden e cel mai rău președinte din istoria țării noastre!'

wired.com
donald trump

Donald Trump, interviu exploziv la Tucker Carlson: 'Biden e cel mai rău președinte din istoria țării noastre!'

Prima dezbatere republicană pentru alegerile prezidenţiale din SUA din 2024 a început miercuri în absenţa favoritului Donald Trump, care a ales să nu participe la această întâlnire. În schimb, fostul președinte a ales să meargă la un interviu cu Tucker Carlson, în care a făcut declarații incendiare.

Donald Trump a pus la îndoială faptul că președintele Joe Biden va fi capabil fizic să candideze pentru a fi reales în 2024 - în condițiile în care a lipsit de la prima dezbatere republicană din campanie.

Îl atacă pe Biden

Fostul președinte a făcut aceste comentarii în timp ce a luat parte la un interviu de 46 de minute încărcat pe X, fostul Twitter.

Trump a declarat însă că nu ar fi avut sens să se implice în dezbaterea găzduită de Fox News, deoarece se afla cu mult în fața sa în sondajele de opinie în cursa pentru a fi candidatul Partidului Republican.

În schimb, el a petrecut o mare parte din interviu atacându-l pe Biden, pe care l-a descris drept "cel mai rău președinte din istoria țării noastre".

Trump, în vârstă de 77 de ani, a mai afirmat că Biden, în vârstă de 80 de ani, "nu poate pune două propoziții împreună, nu poate vorbi, nu poate merge, nu poate vorbi".

El a adăugat: "Nu cred că ajunge la poarta de start, dar acești oameni fac minuni".

Fostul președinte, care a fost învins de Biden în alegerile prezidențiale din 2020, a declarat că rivalul său este "mai rău mental decât fizic - iar fizic nu este chiar un triatlonist... Aștepți ca el să se prăbușească și aproape întotdeauna o face".

Trump a spus că i-ar "plăcea" totuși să candideze împotriva actualului șef al Casei Albe.

Cu toate acestea, speranța republicană se confruntă cu patru seturi separate de acuzații penale și a venit în momentul în care fostul său avocat Rudy Giuliani s-a predat autorităților din Georgia pentru acuzațiile că a încercat să anuleze rezultatele alegerilor din 2020.

Dar Trump a respins diferitele acuzații ca fiind motivate politic - și a declarat că este încrezător că "oamenii văd că este o fraudă".

Se teme de un posibil asasinat?

Interviul a fost realizat online de controversatul Tucker Carlson, fostul prezentator Fox News, care a părăsit rețeaua americană la începutul acestui an. În timpul discuției, prezentatorul a sugerat că Trump ar putea fi asasinat de adversarii politici și a întrebat: "De ce nu ar încerca să te ucidă?".

Trump a răspuns: "Sincer, sunt animale sălbatice. Sunt oameni care sunt bolnavi, foarte bolnavi. Aveți oameni grozavi în Partidul Democrat, aveți oameni grozavi care sunt democrați, majoritatea oamenilor din țara noastră sunt fantastici. Iar eu îi reprezint pe toți. Nu îi reprezint doar pe republicani. Dar îi reprezint pe toți. Dar am văzut ce fac ei. Am văzut până unde ajung".

Între timp, Trump a fost reticent în a fi de acord cu sugestia lui Carlson că finanțatorul Jeffrey Epstein, care a murit în închisoare în august 2019, a fost ucis.

Când a fost întrebat dacă crede că Epstein a fost ucis, Trump a răspuns: "Este posibil, [dar] nu cred cu adevărat - cred că probabil s-a sinucis... Dar mulți oameni cred că a fost ucis. El știa multe despre mulți oameni".

Trump a fost entuziast în a-și ataca rivalii republicani, inclusiv pe aspiranții la președinție Asa Hutchinson - pe care l-a descris ca fiind "slab și patetic" - și fostul aliat Chris Christie - despre care a spus că este "ca un nebun".

De ce nu a participat la dezbatere

Explicându-și decizia de a nu lua parte la dezbaterea de miercuri, el a spus: "Am un avans de 50, 60 de puncte, iar unii dintre ei [adversarii săi] sunt la unu și zero... Să stau acolo timp de o oră, două ore, oricare va fi, și să fiu hărțuit de oameni care nici măcar nu ar trebui să candideze la președinție?".

El a adăugat: "Voi avea toți acești oameni care vor țipa la mine, vor striga la mine cu întrebări, la toate acestea îmi place să răspund, îmi place să le fac, dar nu are sens să le fac, așa că am luat o pauză."

Trump a cerut, de asemenea, ca războiul din Ucraina să fie încheiat "imediat". El a susținut: "Nu este vorba de o declarație de război: "Dacă aș fi fost președinte, nu [ar fi] început niciodată".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.