Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump invocă BUNUL SIMȚ pentru invitarea Rusiei la summitul G7, după criticile Canadei și ale UE

putin trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că invitarea Rusiei la viitorul summit G7 este o chestiune "de bun simţ", informează AFP.

Rusia a fost exclusă din ceea ce era pe atunci G8 în 2014 după anexarea Peninsulei Crimeea de la Ucraina, denunţată drept "ilegală" de Occident, scrie agerpres.ro.

Citește și: Parlamentul a decis! Educația sexuală a fost înlocuită cu ‘educație sanitară’. Cum se va preda în școli

Potrivit preşedintelui american, este timpul ca ţările G7 (SUA, Regatul Unit, Germania, Franţa, Italia, Canada şi Japonia) să-l primească din nou pe preşedintele rus Vladimir Putin.

"Problema nu este ce a făcut el, problema este una de bun simţ", a spus Donald Trump la Fox News Radio. "Aveţi un G7, el nu este acolo unde jumătate din reuniune este consacrată Rusiei. Dacă el ar fi acolo, ar fi mult mai uşor să fie rezolvate lucrurile", a subliniat liderul american.

Citește și: Nelu Tătaru anunță trei elemente care trebuie gestionate, pentru a evita valul doi de coronavirus: Nu ține doar de noi

"Majoritatea subiectelor despre care vorbim îl vizează pe (Vladimir) Putin, pierdem din timpul nostru pentru că la sfârşitul reuniunii cineva trebuie să-l sune pe Putin. Cred că e mai bine ca el să fie în sală. (...) Problema nu este de a şti dacă el merită acest lucru sau nu, problema este una de bun simţ", a insistat Trump.

Preşedintele Donald Trump a anunţat sâmbătă că amână până în septembrie summitul G7 programat să se desfăşoare la sfârşitul lunii iunie la reşedinţa prezidenţială de la Camp David, reuniune la care şi-a exprimat dorinţa de a invita de asemenea Australia, Rusia, Coreea de Sud şi India.

Citește și: Valer Dorneanu, atenționare pentru DNA: ‘Trebuie să aplice legea și trebuie să aplice și deciziile Curții Constituționale’

Premierul canadian Justin Trudeau a exclus orice participare a Rusiei la viitorul summit, subliniind că, de la anexarea Peninsulei Crimeea, ea a continuat "să sfideze norme şi reguli internaţionale".

La rândul său, Uniunea Europeană a amintit că Donald Trump nu poate de unul singur să modifice formatul summitului.

Citește și: Bomba care aruncă-n aer tot ce se știa până acum! Omul care l-a turnat pe Orban ar fi din MAI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.