Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump l-a invitat pe premierul indian Narendra Modi la summitul G7

Tha New York Times
Donald Trump

Prim-ministrul Indiei Narendra Modi a primit o invitaţie din partea preşedintelui SUA, Donald Trump, pentru a participa la următorul summit al G7, a informat marţi ministerul de externe indian, transmite Reuters potrivit Agerpres.

În cadrul unei conversaţii telefonice, premierul Modi i-a comunicat preşedintelui american că India ar fi încântată de o colaborare cu Statele Unite şi cu alte ţări pentru a asigura succesul următorului summit al G7, se arată într-un comunicat al ministerului de externe de la New Delhi.

Preşedintele Donald Trump a anunţat sâmbătă că amână până în septembrie summitul G7 programat să se desfăşoare la sfârşitul lunii iunie la reşedinţa prezidenţială de la Camp David, reuniune la care şi-a exprimat dorinţa de a invita Australia, Rusia, Coreea de Sud şi India.

Liderul de la Casa Albă a comunicat dorinţa de a extinde numărul participanţilor la reuniunea G7.

"În acest context, el l-a invitat pe prim-ministrul Modi să participe la următorul summit G7 care va avea loc în SUA", conform sursei citate.

În cadrul discuţiei telefonice, cei doi lideri au avut un schimb de opinii despre situaţia COVID-19 din cele două ţări, despre confruntarea dintre India şi China referitoare la graniţa comună, precum şi despre necesitatea reformării Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În timpul convorbirii telefonice, preşedintele Trump a amintit vizita întreprinsă în India în luna februarie, iar premierul Modi a evidenţiat faptul că această vizita istorică a adus un nou dinamism în relaţia bilaterală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.