Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump lasă garda jos în fața Coreei de Nord în privinţa denuclearizării: 'Nu există grabă'

Daily Star
trump kim jung un

Preşedintele american, Donald Trump, a scăzut presiunea asupra Coreei de Nord, precizând că nu există un termen limită pentru dezarmarea nucleară, obiectiv stabilit de comun acord în timpul summit-ului din Singapore dintre Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un, scrie The Guardian, conform news.ro.

Trump a declarat că SUA îşi continuă discuţiile cu Coreea de Nord privind viitorul arsenalului său nuclear şi că acestea „merg foarte, foarte bine”.

Preşedintele american a afirmat că „nu există grabă” pentru că nu au fost testate rachete balistice în ultimele nouă luni de statul nord-coreean.

„Nu avem un termen limită, nu avem o limită a vitezei”, a afirmat Trump într-o întâlnire cu membrii Congresului de marţi.

„Parcurgem procesul, iar relaţiile sunt foarte bune”, a adăugat el.

Lupta pentru independența Cataloniei a reînceput: Curtea Constituțională din Spania a respins o nouă moțiune a Parlamentului catalan

Imediat după summit-ul cu Kim, Trump a insistat că dezarmarea nucleară va avea loc „destul de rapid”. Mai devreme luna aceasta, consilierul pe securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a declarat că „cea mai mare parte a programului lor nuclear” ar putea fi dezasamblat într-un an.

Toți ochii pe Palatul Cotroceni - Dăncilă și Klaus Iohannis, față în față după o perioadă tensionată

În schimb, Ministerul de Externe nord-coreean a acuzat recent SUA că strică atmosfera de bunăvoinţă prin „cereri unilaterale de tip mafiot privind dezarmarea nucleară”.

La summit-ul din Singapore, Kim s-a angajat „să acţioneze pentru o dezarmare nucleară completă a peninsulei coreene”. Trump a oferit, la schimb, garanţii de securitate pentru Coreea de Nord şi oprirea exerciţiilor militare comune cu Coreea de Sud.

În paralel, Coreea de Nord s-a apropiat de îndeplinirea unuia dintre angajamentele luate la summit-ul din Singapore: repatrierea rămăşiţelor soldaţilor americani ucişi în Războiul Coreean.

Coreea de Nord este aşteptată să trimită până săptămâna viitoare rămăşiţele a aproximativ 55 de militari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.