Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump le transmite femeilor 'uriaşul său respect'

AGERPRES
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump, care a avut înainte de alegerea sa la Casa Albă afirmaţii controversate faţă de femei, a transmis miercuri 'uriaşul său respect', cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, potrivit France Presse. "Am un uriaş respect pentru femei şi pentru numeroasele funcţii pe care ele le ocupă, care sunt esenţiale pentru ansamblul societăţii şi economiei noastre", a postat pe Twitter liderul republican. "Pentru Ziua Internaţională a Femeii, fiţi alături de mine pentru a onora rolul crucial al femeilor în America şi în întreaga lume", a adăugat el într-o a doua postare pe Twitter.

Într-o controversată înregistrare apărută în octombrie în plină campanie electorală, Donald Trump este surprins în timp ce făcea în 2005 afirmaţii denigratoare la adresa femeilor. Afirmaţiile au stârnit o mişcare spontană de mobilizare şi de protest, conform Agerpres.

De asemenea, milioane de persoane, în majoritate femei, au manifestat în SUA imediat după învestirea lui Donald Trump, în cadrul unor 'Marşuri ale femeilor' organizate pentru apărarea drepturilor civice şi împotriva preşedintelui republican. Organizaţiile de apărare a drepturilor omului se tem de asemenea de o suspendare a dreptului la avort în SUA, legalizat în 1973 printr-o decizie istorică a Curţii Supreme în cazul supranumit 'Roe V. Wade', după numirea de către Donald Trump a unui nou judecător conservator la Curtea Supremă, Neil Gorsuch.

Donald Trump a pus în aplicare la 23 ianuarie o politică anti-avort printr-un decret care interzice ca fonduri federale de ajutor internaţional să poate fi alocate ONG-urilor străine care oferă posibilitatea practicării avortului sau militează pentru legalizarea acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.