Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, lider in sondaje in cursa republicana pentru prezidentialele din SUA

donald trump

Omul de afaceri Donald Trump rămâne favoritul republicanilor în pofida controversei din Statele Unite ale Americii, potrivit unui sondaj publicat joi cu o săptămână înainte de prima dezbatere televizată la alegerile primare republicane pentru prezidenţialele din 2016, relatează AFP.

Cu şase luni înainte de alegerile primare, sondajul publicat de Universitatea Quinnipiac subliniază popularitatea extraordinară a omului de afaceri printre cei 17 republicani înscrişi în cursa pentru Casa Albă.

Donald Trump este prima alegere pentru 20% dintre alegători în sondajul Quinnipiac, înaintea guvernatorului de Wisconsin Scott Walker (13%) şi a fostului guvernator de Florida Jeb Bush (10%), cu o marjă de eroare de 3,7%.

Însă Donald Trump, figură foarte contestată, ar pierde detaşat într-o cursă ipotetică împotriva favoritei la nominalizarea democrată Hillary Clinton. Ea l-ar învinge cu 48% dintre voturi, faţă de 36% pentru Donald Trump, însă şi alţi candidaţi la alegerile primare democrate, mai puţin cunoscuţi, l-ar învinge pe omul de afaceri dacă alegerile ar avea loc astăzi.

Sondajul de joi nu este o excepţie. Sondaje realizate de CNN, Washington Post/ABC News şi Fox News l-au plasat toate pe Donald Trump în fruntea preferinţelor republicane.

Cei zece candidaţi cel mai bine plasaţi în sondaje vor participa la o dezbatere televizată în direct joia viitoare, pe 6 august, în Cleveland la postul de televiziune Fox News. Ceilalţi vor fi invitaţi la un forum televizat în aceeaşi zi.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.