Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu este îngrijorat că va fi pus sub acuzare

Heavy.com
Donald Trump

Președintele american Donald Trump a declarat că nu este îngrijorat că va fi pus sub acuzare, afirmând că plățile efectuate de fostul său avocat, Michael Cohen, înainte de alegerile prezidențiale din 2016, nu au încălcat legislația privind finanțarea unei campanii electorale, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

"Este greu să pui sub acuzare pe cineva care nu a făcut nimic greșit și care a creat cea mai mare economie din istoria țării noastre", a declarat liderul de la Casa Albă pentru reporterii de la Reuters.

"Nu sunt îngrijorat, nu. Cred că oamenii se vor revolta dacă se va întâmpla acest lucru", a adăugat Trump.

Procurorii federali de la New York au informat săptămâna trecută că Trump i-a cerut lui Cohen să efectueze tranzacții ilegale din fonduri de campanie către două femei care susțin că au avut aventuri cu actualul președinte SUA.

Aceștia consideră că plățile efectuate în 2016 au încălcat legile privind finanțarea unei campanii electorale. Democrații au afirmat că încălcarea unei astfel de legislații ar putea duce la demiterea lui Donald Trump.

Citește și: Michael Kovrig reținut în China a încălcat legislația organizațiilor non-guvernamentale

Camera Reprezentanţilor poate decide suspendarea preşedintelui SUA cu majoritate simplă, dar procesul care va urma în Senat necesită două-treimi din voturi pentru demiterea liderului de la Casa Albă. În acest context, Donald Trump este ferit de riscul destituirii dacă nu ar fi abandonat de 20 de senatori republicani.

Michael Cohen a recunoscut că a făcut declaraţii false în cursul audierilor în Congresul Statelor Unite. În septembrie 2017, Michael Cohen a vorbit în Comisia pentru Informaţii din Senatul SUA despre proiectul imobiliar numit "Turnul Trump" din Moscova. Avocatul lui Donald Trump a declarat că "proiectul s-a încheiat în ianuarie 2016", înainte de scrutinul pentru desemnarea candidatului republican în alegerile prezidenţiale din SUA. În august 2018, Michael Cohen a pledat vinovat pentru alte acuzaţii referitoare la delicte federale asociate companiilor taxi pe care le deţine, fraudelor bancare şi colaborării cu echipa electorală a lui Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.