Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu mai are scăpare: Mărturie TERIBILĂ a unui avocat - a recunoscut că a MINŢIT FBI

www.agerpres.ro
Donald Trump în mașină

Un avocat care a lucrat în Ucraina cu fostul manager de campanie al preşedintelui Donald Trump, Paul Manafort, a recunoscut că a minţit FBI, în cadrul anchetei privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, scrie The Guardian. Alex van der Zwaan, care este căsătorit cu fiica unui oligarh ruso-ucrainian, a fost acuzat de mărturie falsă în legătură cu activităţile desfăşurate în Ucraina. Conform unor documente legale depuse la Washington, van der Zwaan nu a menţionat un schimb de mail-uri din 2014 cu o persoană neidentificată – numită persoana A - procurorului special care investighează legăturile campaniei Trump cu Rusia. El este aşteptat să recunoască fapta şi va apărea în faţa unui tribunal joi după-amiază.

Citeşte şi: Tarom, o adevărată bombă cu ceas: Nereguli grave descoperite de Curtea de Conturi - despăgubiri de milioane

Nu este clar dacă acuzaţiile aduse lui van der Zwaan au legătură cu conexiunile campaniei lui Trump cu Rusia. Dar punerea sub acuzare a unei persoane în mare parte necunoscută demonstrează cât de largă este aria de investigaţie a anchetatorilor. Alţi doi oficiali ai campaniei lui Trump, Michael Flynn şi George Papadopolous, au recunoscut că au minţit FBI şi acum cooperează cu investigatorii.

Citeşte şi: Primul mesaj al lui Tudorel Toader după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis: Ce au discutat cei doi

Conform unor informaţii anterioare din presă, van der Zwaan ar fi lucrat cu Skadden Arps pentru Ministerul Justiţiei din Ucraina. Interesul FBI-ului pentru el este legat de conexiunile sale cu Paul Manafort, fostul manager de campanie al lui Trump. Manafort s-a declarat nevinovat în cadrul unor acuzaţii anterioare privind spălare de bani în perioada în care a lucrat pentru un partid pro-Kremlin din Ucraina. Infracţiunile de care este acuzat ar fi avut loc înainte ca el să facă parte din echipa de campanie a lui Trump. Conform informaţiilor New York Times, Manafort a colaborat cu Skadden Arps pentru a redacta un raport acum cinci ani în care susţineau mişcarea lui Viktor Yanukovych de a trimite la închisoare un oponent politic. Van der Zwaan este acuzat de asemenea pentru un schimb de mesaje cu Rick Gates, care a fost şi el pus sub acuzare de echipa lui Robert Mueller în august 2016. Gates a decis să îşi recunoască faptele pentru a beneficia de indulgenţa investigatorilor, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.