Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu s-a lăudat degeaba: Al-Qaida în Peninsula Arabică a confirmat decesul liderului Qassim al-Raymi într-o lovitură de dronă

drona MQ-9 Reaper

Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA) a confirmat duminică decesul liderului său, la două săptămâni după anunţarea de către SUA a morţii sale într-o lovitură a unei drone americane în Yemen, potrivit unui comunicat al Centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE), relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Organizaţia jihadistă a confirmat moartea lui Qassim al-Raymi, într-un discurs difuzat duminică, şi a anunţat că "Khaled bin Omar Batarfi este noul şef al AQPA", a indicat SITE.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat pe 6 februarie că SUA l-au "eliminat" pe Qassim al-Raymi, la câteva zile după revendicarea de către gruparea jihadistă a unui atac armat comis la începutul lui decembrie în baza aeronavală americană Pensacola, din Florida.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară

Trei puşcaşi marini americani au fost ucişi de un sublocotenent al Forţelor aeriene saudite în acest atac. Washingtonul consideră AQPA, cu sediul în Yemen, ramura cea mai periculoasă a reţelei jihadiste.

"Khaled Batarfi a apărut în numeroase înregistrări video ale AQPA în cursul ultimilor ani. Deşi rolul său nu a fost niciodată dezvăluit, el a părut a fi adjunctul lui Raymi şi purtător de cuvânt al grupului", a adăugat SITE.

SUA au intensificat atacurile asupra AQPA de la începerea mandatului lui Donald Trump, în 2017. Sub comanda lui Qassim al-Raymi, AQPA a profitat de haosul produs de războiul din Yemen şi şi-a întărit poziţia în sud-estul ţării, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.