Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu se implică, pentru moment, în războiul prețurilor dintre Rusia și Arabia Saudită

The Economist
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că se va implica în războiul preţurilor petrolului dintre Arabia Saudită şi Rusia la momentul potrivit, el afirmând că preţurile scăzute ale benzinei sunt bune pentru consumatorii americani, chiar dacă afectează industria, transmite Reuters potrivit news.ro.

Arabia Saudită şi Rusia se luptă pentru cota de piaţă pe piaţa petrolului, după eşuarea unui acord de reducere a livrărilor valabil în ultimii trei ani, care va expira la sfârşitul lunii martie.

Cererea de petrol s-a prăbuşit din cauza epidemiei de coronavirus, iar cotaţiile au scăzut în acestă săptămână aproape de minimul ultimilor 20 de ani.

”Este devastator pentru Rusia, pentru că, dacă analizezi, întreaga lor economie se bazează pe petrol, iar acum avem cele mai scăzute preţuri din ultimele decenii, aşa că este devastator pentru Rusia. Pot spune că este foarte rău şi pentru Arabia Sauită, dat sunt într-o luptă, într-o luptă a preţurilor, într-o luptă a producţiei. La momentul potrivit mă voi implica”, a spus Trump.

Preşedintele american a discutat despre preţurile petrolului cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, pe 9 martie. În plus, ambasadorul american în Arabia Saudită, John Abizaid, a discutat joia trecută cu ministrul saudit al Energiei, despre preţurile petrolului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.