Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump nu va fi urmărit în justiţie pentru incitare la violenţă

donald trump

Miliardarul Donald Trump, candidatul care conduce în alegerile primare republicane pentru scrutinul prezidenţial din noiembrie, nu va fi urmărit în justiţie pentru incitare la violenţă după un miting electoral în timpul căruia un protestatar negru a fost lovit de un susţinător alb, a anunţat marţi poliţia, relatează AFP.

John McGraw (78 de ani) a fost arestat de poliţie joia trecută şi acuzat de agresiune şi tulburare a ordinii publice după ce l-a lovit cu pumnul în faţă pe Rakeem Jones, un tânăr de culoare de 26 de ani, în timp ce acesta era escortat afară de agenţi de securitate în timpul unui miting electoral al lui Donald Trump organizat la Fayetteville, în Carolina de Nord (sud-est). Poliţia locală a deschis o anchetă pentru a determina dacă 'atitudinea lui Donald Trump sau a echipei sale de campanie', acuzaţi de critici că alimentează tensiunile după ciocniri violente la mitingurile sale din ultimele zile, ar fi putut 'incita la violenţă'.

Biroul şerifului din comitatul Cumberland însărcinat cu acest dosar a afirmat marţi că faptele nu constituie o infracţiune de instigare la violenţă. 'Nu vom cere mandat sau punere sub acuzare împotriva lui Donald Trump sau a echipei sale de campanie pentru aceste fapte', a precizat poliţia într-un comunicat. Donald Trump este acuzat de adversarii săi, chiar şi de cei din tabăra republicană, de alimentare a unei atmosfere tot mai toxice în jurul mitingurilor şi a campaniei sale în general. Omul de afaceri, ale cărui întruniri au devenit tot mai mult scena unor incidente, şi-a anulat un miting vineri într-o universitate din Chicago după ciocniri între susţinătorii săi şi manifestanţi, dintre care mulţi negri şi hispanici, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.