Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump NU vrea Al Treilea Război Mondial după lovitura aplicată Iranului: 'Nu am acţionat pentru a porni un război, ci pentru a opri un război' (VIDEO)

trump conferinta

Președintele Donald Trump a declarat vineri că a autorizat o lovitura de precizie împotriva uciderea comandantului Forţei Al-Quds, generalul iranian Qassem Soleimani, deoarece acesta pregătea „atacuri iminente și sinistre” asupra americanilor.

Totodata Trump a adaugat : "Dacă americanii sunt amenințați, avem toate țintele deja identificate și sunt pregătit să iau toate măsurile necesare, iar asta se referă în special la Iran".

"Am acţionat pentru a opri un război. Nu am acţionat pentru a porni un război", a explicat preşedintele american.

Însărcinat cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei şi reprezentant în regiune al ayatollahului Ali Khamenei, generalul Soleimani a murit vineri dimineaţă în urma unui raid executat de aviaţia americană cu o dronă asupra convoiului său pe aeroportul din Bagdad. Odată cu el au fost ucise alte 7-9 persoane, conform diferitelor surse.

Printre cei ucişi se numără şi Abu Mehid al-Muhandis, comandantul secund al Hashd al-Shaabi, o coaliţie de forţe paramilitare irakiene dominată de facţiuni pro-iraniene şi ai cărei militanţi au luat cu asalt ambasada americană la Bagdad pe 31 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.