Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump o ACUZĂ pe Hillary Clinton că ar putea STÂRNI al Treilea Război Mondial

cnbc.com
hillary trump

Candidatul republican se teme că politica propusă de contracandidata sa, Hillary Clinton, privind războiul din Siria ar duce la declanşarea unui „al treilea război mondial”. Declarație a fost făcută într-un interviu pentru Reuters.

Trump a comentat că înfrângerea reţelei teroriste Stat Islamic are o prioritate mai mare decât înlăturarea de la putere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, conform Adevărul.

Citește și: SUA, mesaj FERM pentru Rusia: NATO îşi va consolida prezenţa MILITARĂ în România

„Noi ar trebui să ne concentrăm pe Statul Islamic. Nu ar trebui să ne concentrăm pe Siria. Vom ajunge într-un al treilea război mondial dacă o ascultăm pe Hillary Clinton. Nu ne mai luptăm doar cu Siria acum, ne luptăm cu Siria, Rusia şi Iran, corect? Rusia este o putere nucleară, şi una în care armele nucleară funcţionează faşă de altele ţări care vorbesc” a declarat afaceristul american. Trump a adăugat că nu ştie cum Hillary Clinton ar putea negocia cu preşedintele rus Vladimir Putin după ce l-a „demonizat” pe acesta din urmă, l-a criticat pe actualul preşedinte Barack Obama pentru răcirea relaţiilor cu Filipine şi a criticat lipsa unităţii partidului republican în susţinerea candidaturii sale. În cazul din urmă, Trump a apreciat că dacă ar fi susţinut în totalitate de republicani „nu ar avea cum să piardă alegerile în faţa lui Clinton.

Candidata democrată a susţinut în trecută necesitatea închiderii spaţiului aerian din Siria şi stabilirea de „zone sigure” la sol pentru protejarea civililor. Unii analişti militari se tem însă că impunerea acestor măsuri ar putea aduce forţele americane în conflict direct cu Rusia, care sprijină în special prin bombardamente aeriene armata siriană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.