Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump o terorizează pe Hillary Clinton: Candidata democrată îl acuză de incitare la violență

inhomelandsecurity.com
clinton trump alegeri sua

Candidatul republicat la preşedinţia SUA, Donald Trump, a fost acuzat din nou, vineri, de tabăra rivale sale democrate Hillary Clinton, de îndemnuri la violenţă împotriva ei, după ce acesta a făcut ironii cu privire la ce s-ar putea întâmpla dacă gărzile de corp ale candidatei democrate ar fi dezarmate, informează AFP.

În faţa unei audienţe de circa 4.000 de susţinători la Miami, Florida (sud-est), miliardarul a declarat, cu privire la gărzile de corp înarmate care o însoţesc pe rivala sa, că prezenţa lor "este împotriva celui de-al doilea amendament" la Constituţia americană, referitor la dreptul de port-armă.

Citește și: Nord-coreenii au RÂS de liderii lumii: Cum a fost ironizat Barack Obama - VIDEO

"Gărzile sale de corp ar trebui să renunţe la toate armele lor. Ei ar trebui să renunţe la armele lor. Nu-i adevărat? Ei ar trebui să-şi depună armele imediat, ce credeţi? Da, da, luaţi-le armele. Ea (Hillary Clinton) nu mai vrea arme. Luaţi-le şi vom vedea ce se va întâmpla, ok. Va fi foarte periculos", a spus Trump.

Hillary Clinton şi Donald Trump beneficiază, în calitate de candidaţi la preşedinţie, de protecţia "Secret service".

Afirmaţiile candidatului republican au suscitat o reacţie imediată din tabăra democrată. "Donald Trump, candidatul republican la preşedinţie, are tendinţa de a incita oamenii la violenţă", a acuzat directorul de campanie al lui Hillary Clinton, Robby Mook. "Fie că face acest lucru pentru a provoca manifestaţii în timpul unei reuniuni, fie în trecere sau chiar în glumă, aceasta este o caracteristică inacceptabilă pentru cineva care aspiră la funcţia de comandant-şef" al armelor, a subliniat Mook.

"El nu este calificat pentru a fi preşedinte şi este timpul ca liderii republicani să denunţe acest comportament îngrijorător al candidatului lor", a punctat acesta într-un comunicat.

În august, Hillary Clinton a estimat că Trump a mers prea departe când le-a sugerat, în opinia sa, deţinătorilor de arme să opună rezistenţă în cazul în care democrata va fi aleasă preşedinte al SUA, la 8 noiembrie, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.