Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, șocat de costurile de funcționare a controversatei închisori Guantanamo: 'O mulțime de bani, cred că este o nebunie'

Heavy.com
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat miercuri consternarea faţă de costurile implicate de funcţionarea unei închisori controversate de la baza militară Guantanamo Bay din Cuba şi a promis că administraţia sa va analiza această chestiune, transmite Reuters, conform agerpres.ro.

Trump, un republican care anterior a susţinut că închisoarea ar trebui să rămână deschisă, a refuzat să precizeze ce ar prefera în prezent să se întâmple cu respectivul obiectiv.

''Costă o mulţime de bani pentru a funcţiona, cred că este o nebunie'', a declarat liderul de la Casa Albă în faţa jurnaliştilor care îl însoţesc în avionul prezidenţial, conform agerpres.ro.

Trump a amintit că predecesorul său, Barack Obama, promisese să închidă închisoarea de la Guantanamo, însă acest lucru nu s-a întâmplat până la finalul mandatului preşedintelui democrat.

Sorina Matei s-a dezlănțuit după declarațiile lui Iohannis: 'A picat în capcana propriei propagande. Președintele se umple de ridicol total'


''Aşadar, suntem blocaţi în acest dosar. Luăm ce a lăsat el (Barack Obama, n.red.) şi exact în acest punct ne aflăm acum; vom adopta anumite decizii'', a adăugat preşedintele Trump.

Centrul de detenţie american de la Guantanamo a atras critici din întreaga lume în timpul mandatului preşedintelui republican George W. Bush, când în închisoarea respectivă au fost ţinuţi mulţi suspecţi după atentatele de la 11 septembrie 2001 de la New York şi Washington şi prizonieri talibani capturaţi de forţele americane în Afganistan.

Barack Obama s-a angajat să închidă închisoarea de la Guantanamo, considerând că aceasta nu reprezintă valorile reale ale SUA, dar el nu a reuşit să depăşească opoziţia din Congres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.