Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump șochează: Orientul Mijlociu ar fi mai stabil cu Saddam și Kadhafi

donald trump

Donald Trump, candidat la învestitura republicana pentru alegerile prezidentiale din SUA, a declarat ca Orientul Mijlociu ar fi mai stabil daca Muammar Kadhafi si Saddam Hussein s-ar afla în continuare la putere în Libia si Irak, relateaza Reuters în pagina online, potrivit Mediafax.

Trump a mentionat aceste tari pentru a face o comparatie cu eforturile actuale de a-l înlatura de la putere pe presedintele sirian, Bashar al-Assad.

"Putem întelege daca privim la Libia, la ce am facut acolo, este un dezastru", a declarat Trump pentru postul de televiziune NBC.

"Daca ne uitam la Saddam Hussein si Irak, sa vedem ce am facut acolo, este un dezastru. Va fi acelasi lucru" în Siria, a adaugat el.

Întrebat daca Orientul Mijlociu ar fi mai stabil cu Kadhafi si Saddam în continuare la putere, Trump a raspuns: "Sigur ca ar fi".

Donald Trump, care este favorit în cursa republicana pentru învestitura în vederea alegerilor prezidentiale din noiembrie 2016, a declarat ca sustine eforturile ruse de a lupta împotriva militantilor din cadrul gruparii Stat Islamic, chiar daca Rusia îl sustine pe al-Assad.

Trump a declarat saptamâna trecuta ca Bashar al-Assad ar putea fi înlocuit de un lider mai rau daca ar fi înlaturat de la putere.

Casa Alba se opune atât gruparii Stat Islamic, cât si lui al-Assad, pe care îl acuza de atacuri asupra civililor care au radicalizat opozitia. Presedintele Barack Obama a avertizat Rusia vineri ca operatiunea sa din Siria va atrage Moscova într-o "mlastina".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.