Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, oprire în Hawaii înainte de a începe un lung turneu în Asia

Donald Trump

Donald Trump s-a îmbarcat pentru cea mai lungă călătorie diplomatică efectuată de un preşedinte al Statelor Unite în decenii, sosind vineri în Hawaii, prima oprire înaintea unui turneu de aproape două săptămâni, relatează sâmbătă dpa. În timpul acestui turneu prelungit, Trump urmează să participe la summitul Asia de Est (EAS) şi să se întâlnească cu liderii mai multor ţări asiatice aliate militar şi economic cu Statele Unite.

Avionul prezidenţial Air Force One a aterizat la Hickam Air Force Base în Hawaii la 12.56 (22.56 GMT), după un zbor de aproximativ nouă ore şi jumătate de la Washington. După-amiază, preşedintele şi prima-doamnă Melania Trump au efectuat o vizită la USS Arizona Memorial la Pearl Harbour. La memorial, ei au aruncat în apă petale de flori albe după o ceremonie de depunere de coroane la un zid în onoarea celor care au murit în timpul unui atac japonez ce a condus la intrarea Statelor Unite în Cel de-Al Doilea Război Mondial.

Mai înainte, Trump a vizitat Comandamentul Pacificului şi a postat pe Twitter că a fost "o zi pe care nu o voi uita niciodată". Trump urmează să părăsească statul american din Pacific sâmbătă pentru Japonia.

În drum spre Hawaii, Trump a declarat reporterilor în avion că şi-a extins turneul în Asia cu o zi pentru a participa la ceea ce a spus el că va fi cea mai importantă zi a summitului ASEAN în Filipine. Trump va participa la Summitul EAS la Manila la sfârşitul turneului. Summitul, ce are loc la 14 noiembrie în capitala Filipinelor, urmează imediat după summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) la 13 noiembrie în capitala filipineză.

După o oprire în Japonia, Trump se va duce în Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine. "Începem o lungă călătorie", a spus Trump înainte de a pleca din Washington. "Aşteptăm cu nerăbdare acest lucru", a adăugat el, notând prelungirea cu o zi a vizitei în Filipine, conform Agerpres. El a mai declarat că se aşteaptă la "un mare succes". "Vom discuta despre comerţ. Vom discuta evident despre Coreea de Nord", a adăugat Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.