Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump poate răsufla ușurat: Raportul referitor la ingerința Rusiei în prezidențialele din SUA NU îl incriminează

Instagram
Donald Trump

Ministrul american al justiţiei, William Barr, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller nu a descoperit dovezi că preşedintele Donald Trump sau membri ai campaniei sale au conspirat împreună cu Rusia în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, şi nici că preşedintele ar fi obstrucţionat investigaţia, transmit Reuters şi dpa, relatează Agerpres.

Citește și: Liviu Dragnea îi ATACĂ pe socialiștii europeni: 'M-am văzut cu ei! M-am văzut degeaba' - VIDEO

'Ancheta nu a stabilit că membri ai campaniei Trump au conspirat ori s-au coordonat cu guvernul rus în activităţile acestuia de interferenţă în alegeri', a declarat Barr, înainte de foarte aşteptata publicare a raportului final al anchetei procurorului Mueller.

'Ministrul adjunct al justiţiei (Rod Rosenstein, n.red.) şi cu mine am concluzionat că dovezile strânse de procurorul special nu sunt suficiente pentru a stabili că preşedintele a comis o infracţiune de obstrucţionare a justiţiei', a mai afirmat William Barr.

Casa Albă, a precizat el, a cooperat cu ancheta lui Mueller, dar preşedintele Trump a fost 'frustrat şi supărat' din cauza a ceea ce el a perceput drept o tentativă de a-i submina preşedinţia. 'În afară de faptul dacă acţiunile sale au fost sau nu obstrucţioniste, aceste dovezi de motive necorupte cântăresc greu împotriva oricărei acuzaţii că preşedintele a avut o intenţie coruptă de a obstrucţiona ancheta', a adăugat Barr. 'Guvernul rus a încercat să intervină în procesul nostru electoral, dar, mulţumită anchetei aprofundate a procurorului special, ştim acum că agenţi ruşi care au comis aceste fapte nu au avut cooperarea preşedintelui Trump sau a campaniei Trump', a precizat Wiliam Barr.

Citește și: INCIDENT procedural cu dosarul Revoluţiei: Parchetul a trimis dosarul la ÎCCJ pe ascuns, la o săptămână după anunţul oficial (surse)

El a mai spus că avocaţilor personali ai lui Trump 'li s-a dat ocazia să citească versiunea finală a raportului editat înaintea de publicarea lui', o dezvăluire care îi va înfuria, cu siguranţă, pe democraţi.

Ministrul a mai precizat că majoritatea editărilor operate la raport înaintea publicării au avut drept scop să prevină prejudicierea unor proceduri judiciare în curs.

Niciuna dintre editări nu a fost făcută în baza unui privilegiu executiv, o prevedere care îi permite preşedintelui să reţină de la publicare informaţii, a subliniat Barr.

Potrivit acestuia, Congresul va primi joi o versiune mai puţin editată a reportului decât cea pusă la dispoziţia opiniei publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.