Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, prima lovitură MAJORĂ aplicată Rusiei

trump putin

Într-un interviu acordat publicaţiei Wall Street Journal, preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a afirmat că va menţine "cel puţin o vreme" sancţiunile împotriva Rusiei instituite în decembrie de preşedintele Barack Obama, aflat la finalul mandatului, şi că nu se va angaja deocamdată în politica "o singură China", transmite Reuters.

Citește și: Un fost ofițer SRI dinamitează sistemul! Cine ar fi 'PĂPUȘARUL' lui Florian Coldea

Citește și: Victor Ciutacu face dezvăluiri INCENDIARE despre Florian Coldea: mi-a cerut 2 lucruri

Citește și: INTERVIU- Victor Ciutacu, dezvăluiri TULBURĂTOARE despre Coldea și Kovesi

Citește și: Victor Ponta ZGUDUIE România: Anunță că va spune TOT CE ȘTIE! Alina Bica vrea și ea

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu îi dă ULTIMATUM lui Klaus Iohannis: Totul e LEGAT de Florian Coldea


În interviul cu durata de aproximativ o oră, publicat vineri, Trump spune: "Dacă ne înţelegem şi dacă Rusia chiar ne ajută, de ce ar vrea cineva sancţiuni dacă cineva face lucruri cu adevărat grozave?". Preşedintele ales, care îşi va prelua funcţia pe 20 ianuarie, a sugerat că ar putea anula sancţiunile impuse pentru presupusa imixtiune a Moscovei în alegerile din SUA, dacă partea rusă se dovedeşte utilă în lupta împotriva terorismului. 

Trump s-a declarat gata să se întâlnească cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. "Înţeleg că şi ei ar vrea să ne întâlnim, ceea ce îmi convine perfect", a spus viitorul şef al Casei Albe. 

În ceea ce priveşte politica faţă de Taiwan conform principiului "o singură China", urmat de decenii în politica externă americană, Trump a afirmat: "Totul se negociază, inclusiv O Singură China". Reuters reaminteşte că Beijingul a fost deja nemulţumit de faptul că Trump a acceptat o convorbire cu liderul de la Taipei, care l-a felicitat imediat după alegere. 

De asemenea, Trump a promis că va acuza China de manipularea valutei, arată agenţia de presă menţionată. În interviul pentru Wall Street Journal, el a afirmat că nu va face asta chiar în prima sa zi la Casa Albă. "Aş vrea să discut întâi cu ei", a spus el. "Sigur că sunt manipulatori. Dar nu vreau să fac asta", a adăugat el. "În loc să spună 'ne devalorizăm moneda', spun 'O! ni se depreciază moneda'. Nu se depreciază. O fac intenţionat", şi-a reluat el acuzaţiile. "Firmele noastre nu pot concura acum cu ei, fiindcă moneda noastră este puternică şi ne omoară", îl mai citează Wall Street Journal pe preşedintele ales.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.