Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump primește un ajutor neașteptat: scapă de un posibil adversar pentru cursa prezidențială

brookings.edu
donald trump furios

Mike Pompeo spune că nu va candida la alegerile prezidențiale din 2024. Fostul secretar de stat și aliat al lui Trump a decis să nu-l provoace pe fostul șef pentru nominalizarea republicană.

Fostul secretar de stat american Mike Pompeo a declarat vineri că nu va candida la alegerile prezidențiale din 2024. Aliatul și apărătorul devotat al lui Donald Trump a optat să renunțe la o competiție care l-ar fi pus în concurență cu fostul său comandant suprem, scrie The Guardian.

Are „alte oportunități”

După ce a spus că ia în calcul o candidatură în ianuarie, fostul oficial al administrației Trump și director al CIA a publicat o declarație privind decizia. "Pentru cei pe care acest anunț îi dezamăgește, îmi cer scuze", a spus el, calificând-o drept o alegere personală. "Iar pentru cei dintre voi pe care acest lucru îi emoționează, să știți că am 59 de ani. Rămân multe alte oportunități pentru care momentul ar putea fi mai potrivit, pe măsură ce conducerea prezidențială devine și mai necesară."

Pompeo, care a vorbit de asemenea despre decizia sa la Fox News, ar fi fost al doilea fost membru al cabinetului Trump care ar fi intrat în cursa pentru a-l provoca pe fostul președinte pentru nominalizarea republicană din 2024, alăturându-se fostei ambasadoare la Națiunile Unite Nikki Haley, care și-a anunțat campania în februarie.

Fostul vicepreședinte Mike Pence ia, de asemenea, în considerare intrarea în cursă și și-a intensificat călătoriile și activitatea în statele unde se votează timpuriu în cadrul alegerilor primare și caucus.

În timp ce Haley și Pence și-au exprimat în mod deschis divergențele cu Trump, Pompeo nu s-a despărțit public de fostul președinte și nu a fost mustrat de acesta, așa cum au făcut mulți dintre potențialii săi rivali. Pompeo s-a referit recent la Trump ca fiind un "șef grozav".

Pompeo - un politician spiritual și uneori aspru - a câștigat cu ușurință patru mandate consecutive în Camera Reprezentanților a SUA, reprezentând sudul statului Kansas. El a făcut parte din comisia de informații a Camerei Reprezentanților, precum și din comisia selectivă care a investigat atacul mortal din 2012 asupra misiunii americane din Benghazi, Libia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.