Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump provoacă rumoare în SUA: a ajuns să fugă de dezbaterile televizate, inclusiv de propriul partid

Brendan Smialowski | AFP | Getty Images
donald trump

Imigraţie, economie, sănătate...: cei şapte candidaţi republicani la alegerile prezidenţiale americane din 2024 au început să se confrunte miercuri într-o nouă dezbatere televizată, dar i-au rezervat câteva "înţepături" lui Donald Trump, marele favorit al primarelor şi marele absent al serii, relatează AFP, informează News.ro.

"Donald, ştiu că te uiţi", a spus fostul guvernator de New Jersey, Chris Christie, arătând cu degetul spre cameră. "Nu eşti aici în această seară, nu din cauza sondajelor, nu din cauza inculpărilor tale, ci pentru că eşti speriat", a asigurat el.

Fostul preşedinte a ales să nu participe la această emisiune, o etapă importantă în lungul drum spre Casa Albă, din cauza a ceea ce el consideră a fi avansul său foarte mare în sondajele de opinie republicane.

Septuagenarul se află în schimb în Michigan, pentru a cuceri electoratul din clasa muncitoare căruia rivalul său democrat, preşedintele Joe Biden, i-a întins marţi mâna.

La 23 august, în ziua primei dezbateri, Donald Trump acorda un interviu pe reţelele de socializare, în mod deliberat în acelaşi timp cu dezbaterea.

În schimburi de replici care s-au transformat deseori în cacofonie, candidaţii s-au referit şi la chestiuni economice, criticând îndelung bilanţul preşedintelui democrat pe care încearcă să îl înlăture de la Casa Albă.

"Politica privind clima a lui Joe Biden este bună pentru Beijing, teribilă pentru Detroit", a declarat fostul vicepreşedinte Mike Pence.

La fel ca la prima dezbatere, fostul preşedinte a spulberat dezbaterea cu absenţa sa. Dar de data aceasta, rivalii săi s-au abţinut mult mai puţin.

"Donald Trump lipseşte de la apel", a acuzat Ron DeSantis, considerat de unii conservatori drept noua generaţie a Partidului Republican, dar a cărui cotă de popularitate s-a prăbuşit în sondajele de opinie.

Guvernatorul Floridei, care s-a făcut remarcat prin poziţiile sale şocante privind avortul, problemele LGBT+ şi imigraţia, se află acum la peste 40 de puncte în urma lui Donald Trump, potrivit agregatorului de sondaje RealClearPolitics.

Acesta este paradoxul: cu patru luni înainte de primele alegeri primare, Donald Trump, care are patru acuzaţii penale împotriva sa, continuă să zdrobească toţi concurenţii, bucurându-se în continuare de un sprijin masiv din partea valului său de susţinători.

DUEL TRUMP-BIDEN ÎN MICHIGAN

Miliardarul republican spune că se gândeşte deja la o eventuală reluare a alegerilor din 2020 - consacrând marea majoritate a atacurilor sale lui Joe Biden, preşedintele octogenar care candidează pentru realegere în noiembrie 2024.

Liderul democrat i-a luat-o înainte, apărând braţ la braţ cu liderii sindicali, marţi, în Michigan, pentru a-şi arăta sprijinul faţă de o grevă a muncitorilor din industria auto.

"Joe Biden pretinde că este preşedintele cel mai favorabil sindicatelor din istorie. Este absurd", a atacat miercuri seara Donald Trump de la o fabrică de piese de schimb din suburbia Detroitului.

Republicanul a criticat dur politica de mediu a succesorului său, care promite să reindustrializeze acest fost bastion al industriei auto prin dezvoltarea de maşini electrice.

Michigan, care se învecinează cu Canada, a creat o surpriză prin alegerea lui Donald Trump în 2016 în detrimentul lui Hillary Clinton. Va fi unul dintre cele mai disputate state la alegerile prezidenţiale din 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.