Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump rămâne precaut: 'Coreea de Nord e o ameninţare excepţională şi extraordinară'

Gulf News
trump kim

Preşedintele american, Donald Trump, a calificat, vineri, arsenalul nuclear nord-coreean drept o 'ameninţare excepţională şi extraordinară', pentru a justifica menţinerea sancţiunilor Washingtonului contra Phenianului, la numai zece zile după întâlnirea sa istorică de la Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, transmite sâmbătă AFP.

Pentagonul a anunţat, totuşi, la câteva ore suspendarea pe termen nedefinit a noilor exerciţii comune americano-sud-coreene, în vederea susţinerii negocierilor diplomatice în desfăşurare cu Coreea de Nord, scrie agerpres.ro.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Adevărul despre afacerile fostului soţ al Mădălinei Manole

''Nu mai există ameninţare nucleară din partea Coreii de Nord'', afirma liderul de la Casa Albă la revenirea sa la Washington după summitul istoric de la Singapore, din 12 iunie.

Însă, o declaraţie prezidenţială trimisă vineri Congresului Statelor Unite are un ton absolut diferit, explicând motivele pentru care Washingtonul va menţine sancţiuni economice dure faţă de Phenian.

Citește și: Ţiriac poate face afacerea anului – va câştiga 250 de milioane de euro

''Existenţa şi riscul proliferării materialelor de fisiune în scopuri militare în Peninsula Coreea şi acţiunile şi politicile guvernului Coreii de Nord continuă să constituie o ameninţare excepţională şi extraordinară pentru securitatea naţională, politica externă şi economia Statelor Unite'', a scris vineri preşedintele Donald Trump.

În această declaraţie oficială, liderul american justifică astfel menţinerea sancţiunilor contra Phenianului şi prelungirea cu încă un an a 'stării de urgenţă naţionale' decretate în 2008 în această privinţă.

Citește și: Rareş Bogdan trage un semnal de alarmă: ”ATENTIE: Nu se preda atat de usor! Sobolanul ranit musca.” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.