Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, represalii autorizate în secret împotriva Iranului - val de atacuri cibernetice. Țintele vizate

abcnews.com
trump

Statele Unite au lansat în această săptămână atacuri cibernetice împotriva sistemelor de lansare a rachetelor şi unei reţele de spionaj iraniene, după distrugerea de către Teheran a unei drone americane, au informat sâmbătă media americane, relatează AFP, conform agerpres.ro

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anulat în ultimul moment lovituri programate contra Iranului după distrugerea acestei drone de supraveghere la 20 iunie. În schimb, a autorizat în secret represalii sub forma de atac cibernetic contra sistemelor de apărare iraniene, au afirmat Yahoo! News şi Washington Post. 

Potrivit Washington Post, unul din atacurile cibernetice a vizat calculatoare servind la controlul lansării de rachete şi sateliţi. Potrivit Yahoo! News, celălalt atac informatic a lovit o reţea de spionaj însărcinată cu supravegherea trecerii navelor prin strâmtoarea Ormuz.

Canicula loveşte Europa: Un val de caldură va topi Romania

Washington Post a menţionat că aceste atacuri, planificate de mai multe săptămâni, au fost iniţial propuse de militarii americani ca ripostă contra atacurilor de la jumătatea lui iunie împotriva unor petroliere în strâmtoarea Ormuz. Washingtonul acuză Iranul de aceste atacuri, în timp ce Iranul neagă orice implicare. 

Întrebat de AFP, Pentagonul a refuzat orice comentariu. 

În 2010, Teheranul a acuzat Statele Unite şi Israelul că, în plină criză legată de programul nuclear iranian, au creat puternicul virus informatic Stuxnet, care a infectat mai multe mii de calculatoare şi a blocat centrifugele utilizate pentru îmbogăţirea uraniului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.