Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump riscă 136 de ani de închisoare: de ce acuzațiile sunt atât de grave

bloomberg.com
Donald Trump

Acuzațiile aduse fostului președinte american Donald Trump includ o pedeapsă maximă de 136 de ani de închisoare, informează Fox News.

"Acuzațiile au o pedeapsă maximă de 136 de ani de închisoare, deși este probabil ca pedeapsa reală să fie mult mai scurtă dacă este găsit vinovat de oricare sau de toate acuzațiile", a spus postul TV.

34 de capete de acuzare

Anterior, fostul președinte al Statelor Unite a fost acuzat de 34 de capete de acuzare legate de falsificarea documentelor de afaceri și conspirație.

Postul TV clarifică faptul că falsificarea documentelor de afaceri, de regulă, la New York este o acuzație de infracțiune minoră, dar se ridică la nivelul unei infracțiuni cu o pedeapsă maximă de patru ani, când „intenția acuzatului de a înșela include intenția de a comite o altă infracțiune sau de a ajuta la ascunderea comiterii acesteia".

Între timp, postul NBC News a relatat, citând surse apropiate de chestiune, că oficialii serviciilor de informații americane "monitorizează orice campanie de influență" din Rusia sau China din cauza situației actuale din Statele Unite în legătură cu acuzațiile la adresa lui Trump.

Oficialii americani sunt în alertă de când rechizitoriul Trump a fost confirmat săptămâna trecută.

Până în prezent, însă, nu au fost găsite semne de ingerință rusă sau chineză.

Între timp, după ce Trump a fost pus sub acuzare, un oficial a declarat că comunitatea de informații urmărește "foarte îndeaproape" orice semne ale unei astfel de ingerințe.

Trump pledează nevinovat

Trump a pledat nevinovat la acuzațiile care i se aduc. El a devenit primul fost șef de stat din istoria SUA care a fost urmărit penal.

În ianuarie 2018, The Wall Street Journal a publicat un articol în care susținea că, în 2006, Trump ar fi avut o relație cu actrița Stormy Daniels, iar cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale din 2016, i-ar fi plătit 130.000 de dolari pentru tăcere. Trump însuși a dat asigurări că nu are nicio relație personală cu Daniels.

Fostul președinte și aliații săi au declarat în repetate rânduri că acuzațiile care i se aduc sunt motivate politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.