Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump s-a dezlănţuit! Regula dură pe care vrea să o instituie în SUA: Fac o promisiune de a proteja americanii de tirania guvernamentală

brookings.edu
donald trump furios

Candidatul la președinția Statelor Unite și fostul președinte, Donald Trump, a promis că „nu voi permite niciodată” Rezervei Federale să creeze o monedă digitală a băncii centrale (CBDC) în Statele Unite ale Americii.

Angajamentul a venit în timpul unui discurs de campanie la Portsmouth, New Hampshire, pe 17 ianuarie, unde fostul președinte a spus: „În seara asta fac o altă promisiune de a proteja americanii de tirania guvernamentală”, conform cointelegraph.com.

Nu voi permite niciodată crearea unei monede digitale a băncii centrale.


Declarația a fost primită cu aplauze, la care Trump a răspuns: „Nu știam că știți atât de multe... New Hampshire, oameni foarte deștepți”, înainte de a continua să explice:

O astfel de monedă i-ar da unui guvern federal, guvernului nostru federal, controlul absolut asupra banilor voștri [...] ei ar putea să vă ia banii și nici nu ați ști că au dispărut.”

Aceasta ar fi o amenințare periculoasă la adresa libertății și o voi împiedica să vină în America”, a spus el.

Donald Trump, care a contestat în mod controversat rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020, a anunțat lansarea candidaturii sale prezidențiale din 2024 în noiembrie 2022. Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie 2024.

În 2023, colegul candidat la președinție și guvernator al Floridei, Ron DeSantis, și- a făcut un angajament similar , promițând că va „analiza” monedele digitale ale băncii centrale în prima sa zi ca președinte.

Desantis a pierdut în fața lui Trump la alegerile primare ale Partidului Republican în statul cheie de luptă Iowa, pe 15 ianuarie. Guvernatorul Floridei a fost constant în spatele lui Trump cu peste 10 puncte de la lansarea campaniei sale.

Vivek Ramaswamy, un alt candidat la nominalizarea Partidului Republican care a propus un cadru de politică centrat pe cripto, a renunțat la cursă pe 15 ianuarie după rezultatele din Iowa, unde a atras aproximativ 8% din voturi. El l-a susținut oficial pe Trump.

Pe 17 ianuarie, fostul agent al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, John Reed Stark, a declarat că mișcarea cripto ar putea deține cheia alegerilor prezidențiale din 2024.

Fiecare candidat la președinție ar trebui să numească imediat un Crypto Czar intern care să servească drept punct focal și cripto-purtător de cuvânt pentru acel candidat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.