Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump s-a dus la CNN, marele său dușman: A ieșit o bătaie mai tare decât dacă Băsescu s-ar fi dus la Antena 3/ Video

Captura video
trump CNN

Un Donald Trump combativ şi-a reluat miercuri partitura favorită pentru marea revenire pe postul CNN, candidatul la alegerile din 2024 lansând provocări, în aplauzele fanilor săi. Bătălia dintre Donald Trump și cei de la CNN este similară cu ceea ce se întâmpla în România, în timpul președintelui Traian Băsescu, atunci când postul Antena 3 era principalul opozant al președintelui.

Donald Trump a râs de postul care îl acuză, numindu-l „nebun”.

Schimbul a fost şi un exerciţiu periculos pentru CNN, unde Donald Trump nu a mai apărut într-un asemenea format de la alegerea sa din 2016. Canalul, cu care are o relaţie conflictuală, a fost acuzat că i-a oferit o portavoce în ciuda minciunilor sale despre alegerile din 2020, pierdute în faţa lui Joe Biden.

Şi, miercuri seară, Donald Trump a lansat din nou - fără dovezi - că acest buletin de vot a fost „falsificat”.

Ar trebui să fii un „idiot” ca să nu recunoşti asta, a tachinat republicanul cu cravată roşie. Fostul lider, favorit la primarul republican, nici nu s-a angajat ferm să accepte rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2024.

În faţa unui public dedicat cauzei sale şi deseori hilar - alegători care intenţionează să voteze în alegerile primare republicane - fostul preşedinte a comentat pe deplin mai multe probleme arzătoare. el i-a îndemnat pe colegii săi republicani să provoace o neplată a datoriei americane, cu excepţia cazului în care se fac tăieri bugetare „masive”.

Fostul chiriaş al Casei Albe, cunoscut pentru promisiunea de a construi un "zid" la graniţa cu Mexicul, a mai prezis că joi, când este aşteptat un aflux de migranţi din cauza expirării unei măsuri sanitare, va fi o zi "ruşinoasă".

Donald Trump, evaziv față de războiul din Ucraina

De asemenea, s-a arătat extrem de evaziv faţă de războiul din Ucraina, refuzând să spună concret dacă vrea o victorie pentru Kiev sau pentru Moscova.

Cu privire la avort, o problemă pe care republicanii sunt din ce în ce mai incomozi, Donald Trump a refuzat din nou să spună dacă va adopta o interdicţie naţională a avortului.

El a multiplicat atacurile împotriva succesorului său Joe Biden, posibilul său rival în 2024, asigurând că „pune serios presiune asupra lui”.

Preşedintele democrat a reacţionat imediat ce schimbul televizat s-a încheiat.

"Chiar vreţi încă patru ani din asta?", a scris el pe Twitter. "Dacă nu vreţi, contribuiţi la campania noastră", a scris Biden.

Acest schimb a fost adesea tensionat. "Nu eşti o persoană bună", "nu ştii despre ce vorbeşti"... a insultat-o fostul preşedinte în repetate rânduri pe moderatoarea Kaitlan Collins, o stea în ascensiune la CNN.

Sub preşedinţia sa, miliardarul a lansat multe atacuri la adresa presei, şi în special a CNN, numind jurnaliştii "duşmani ai poporului".

În octombrie anul trecut, fostul preşedinte a depus chiar şi o plângere împotriva postului, acuzându-l că l-a defăimat pentru a-l descuraja să candideze la alegerile din 2024.

Dar într-un univers mediatic foarte competitiv, posturile au nevoie de spectacol. Necazurile lui Donald Trump, fie că şochează sau distrează, fac audienţă. CNN a avut unele dintre cele mai bune scoruri sub preşedinţia sa.

Alegerea de a-l difuza a fost însă puternic criticată. "Pentru toţi cei care, pe Twitter sau în altă parte, au prezis că această apariţie pe CNN va fi un dezastru pro-Trump, aţi avut dreptate”, a denunţat politologul Larry Sabato.

Tabăra lui Trump, pe de altă parte, a fost încântată de performanţa "fantastică" a candidatului său. Unul dintre consilierii săi a declarat pentru AFP că Donald Trump a avut ocazia să "vorbească despre programul său" audienţei CNN, lucru pe care nu l-a făcut "de multă vreme".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.