Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump scapă de acuzația de sfidare civilă - Precizările judecătorului care i-a analizat dosarul

VOX
Donald Trump

Fostul președinte Donald Trump nu se mai află în stare de sfidare a unui tribunal din New York, a declarat miercuri un judecător într-o ordonanță.

Trump a fost acuzat de sfidare civilă în aprilie pentru că nu s-a conformat unei citații a Procuraturii Generale din New York pentru documente în cadrul anchetei sale asupra companiei fostului președinte.

Judecătorul Arthur Engoron, de la Curtea Supremă din New York, a declarat că a analizat documentele suplimentare pe care Trump le-a prezentat, iar biroul procurorului general a fost de acord că au fost îndeplinite condițiile pentru a i se ridica acuzația de sfidare a justiției. Trump îndeplinise anterior alte condiții necesare pentru ridicarea ordinului, inclusiv plata unei amenzi și declarații sub jurământ care descriu politica de păstrare și distrugere a documentelor Organizației Trump, precum și o examinare a cinci cutii care se aflau într-un depozit extern, notează CNN.

Engoron a declarat miercuri că suma de 110.000 de dolari pe care Trump a plătit-o ca amendă va fi păstrată într-un cont escrow până la finalizarea apelului său.

Biroul procurorului general din New York, Letitia James, investighează Organizația Trump de peste doi ani și a declarat anterior că biroul său a descoperit multiple declarații eronate sau frauduloase și omisiuni în situațiile financiare ale Organizației Trump, care au fost furnizate creditorilor și asigurătorilor, printre altele, ca parte a investigației sale.

Avocații lui Trump și procurorul general au fost implicați într-un schimb de replici cu privire la faptul că Trump a răscolit dulapuri de dosare, depozite și dosare electronice pentru a produce înregistrările solicitate prin citație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.