Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, schimbare de tonalitate: ce a declarat în legătura cu pachetul de ajutor pentru Ucraina

wired.com
donald trump

Donald Trump a declarat joi că supravieţuirea Ucrainei este importantă pentru Statele Unite - o schimbare de tonalitate, cu câteva zile înainte de votul din Camera Reprezentanţilor, controlată de republicani, pe marginea unui pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev, scrie news.ro.

Fostul preşedinte nu a susţinut acest pachet, iar o mare parte din mesajele publicate pe platforma sa de socializare online Truth Social au reclamat faptul că aliaţii europeni ai Americii nu alocă fonduri suficiente sprijinirii Ucrainei. Unii republicani radicali de dreapta au interpretat mesajul drept un semnal că Trump se opune actualului pachet de asistenţă pentru Ucraina, deşi Trump nu a afirmat asta în mod explicit. Totuşi, afirmaţiile de joi constituie prima recunoaştere de către Trump a faptului că supravieţuirea Ucrainei este importantă pentru interesul de securitate al SUA.

În 2023, Trump a refuzat să spună dacă ar vrea ca Ucraina să câştige războiul cu Rusia

În 2023, Trump a refuzat să spună dacă ar vrea ca Ucraina să câştige războiul cu Rusia, când a fost întrebat despre conflict. "De ce nu poate Europa să acorde în mod egal banii alocaţi de Statele Unite ale Americii pentru a ajuta o ţară într-o situaţie disperată", a scris Trump joi. "Aşa cum toată lumea este de acord, Supravieţuirea şi Puterea Ucrainei ar trebui să fie mai importante pentru Europa decât pentru noi, dar sunt de asemenea importante pentru noi! Mişcă-te, Europa!" Mesajul lui Trump survine după ce el a lăudat Polonia, după o întrevedere cu preşedintele polonez, Andrzej Duda, în Trump Tower.

Fostul preşedinte american şi liderul polonez au discutat despre propunerea lui Duda ca statele NATO să aloce minimum 3% din produsul lor intern brut pentru apărare, potrivit unui oficial al campaniei lui Trump. În prezent, NATO a stabilit pentru statele membre o ţintă de cel puţin 2% din PIB pentru apărare. Predintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a declarat că votul privind pachetul de ajutor destinat Ucrainei va avea loc cel târziu sâmbătă, în pofida obiecţiilor aprige ale aripii de dreapta a partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.