Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump se află în căutarea altui stat decât North Carolina în care să organizeze Convenţia republicană în vederea alegerilor prezidenţiale

fox news
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că se află în căutarea altui stat decât North Carolina în care să organizeze Convenţia republicană în vederea alegerilor prezidenţiale, relatează AFP, potrivit news.ro.

Această Convenţie - prevăzută iniţial în perioada 24-27 august la Charlotte - nu prezintă vreun suspans, în contextul în care Trump este sigur de învestire, însă reprezintă un moment puternic în viaţa politică americană.

Locatarul Casei Albe a deplâns marţi, într-o serie de mesaje postate pe Twitter, decizia guvernatorului democrat al acestui stat, Roy Cooper, care a anunţat marţi că nu poate da, în acest stadiu, undă verde unei Convenţii la întreaga capacitate, din cauza epidemiei covid-19.

”Din cauza guvernatorului din North Carolina suntem nevoiţi să căutăm alt stat care să găzduiască Convenţia republicană 2020”, a acuzat el, reproşând guvernatoului că se află ”în continuare într-o stare de spirit a izolării”.

Un local din Cluj a impresionat presa din întreaga lume: Netflix vrea să filmeze aici un serial / VIDEO

”Asta ar fi pus în valoare magnifica North Carolina în lumea întreagă şi ar fi adus sute de milioane de dolari statului”, a continuat Trump, care candidează la 3 noiembrie la un al doilea mandat de patru ani.

Într-o scrisoare adresată Partidului Republican, Roy Cooper sublinia că prin aplicarea recomandărilor autorităţilor sanitare, el consideră necesar să ia în calcul o convenţie în format mai redus, la care să se respecte distanţarea socială şi să se poarte mască de protecţie.

Democraţii au evocat posibilitatea de a-şi organiza Convenţia, prevăzută tot în august, online sau în alt format fără precedent în vederea învestirii candidatului lor Joe Biden, Donald Trump a respins până acum o asemenea ideea în partidul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.