Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump se urcă pe cadavrul lui Colin Powell: 'A făcut erori mari legate de Irak şi mai ales de aşa-numitele arme de distrugere în masă'

smartradio.ro
donald trump

Fostul preşedinte american Donald Trump a apreciat marţi că fostul secretar de stat Colin Powell, decedat luni din cauza complicaţiilor legate de COVID-19, a ''făcut o mulţime de erori'', transmite AFP.

Una dintre 'oile negre' pentru fostul preşedinte republican, Powell a murit luni la vârsta de 84 de ani din cauza complicaţiilor legate de COVID-19, primind omagii de pe întreaga scenă politică americană, un ton consensual considerat prea hagiografic de către Donald Trump, care a mărturisit că speră să primească laude similare la propria sa moarte.

Citește și: Noi detalii despre moartea lui Colin Powell, despre care s-a scris că ar fi avut o relație cu Corina Crețu: Familia spune că era vaccinat complet anti-COVID-19

''Este minunat să văd cum mediile de dezinformare îl tratează pe Colin Powell, care a făcut erori mari legate de Irak şi mai ales de aşa-numitele arme de distrugere în masă'', a scris Trump într-un comunicat.

El l-a mai acuzat pe Powell că a fost ''un pretins republican, întotdeauna gata să-i atace pe alţi republicani'', o critică pe care a formulat-o adesea la adresa primului afro-american ajuns în funcţiile de şef de Stat Major interarme şi secretar de stat al SUA, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Joe Biden: 'Colin Powell, fost secretar de stat al SUA, a reprezentat cele mai înalte idealuri ale diplomaţiei şi armatei'

Colin Powell îl criticase constant pe Donald Trump. În 2016, Powell a susţinut-o pe democrata Hillary Clinton contra miliardarului şi, patru ani mai târziu, şi-a anunţat decizia de a vota pentru Joe Biden, acuzându-l pe preşedintele republican că ''minte tot timpul''.

Citește și: A murit o figură emblematică a politicii americane: Colin Powell a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.