Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump spune că Kim Jong Un și-a cerut scuze pentru testele cu rachete și i-a transmis că își dorește o nouă întrevedere

trump kim trump

Președintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a transmis că vrea ca cei doi să se întâlnească din nou și că va opri testele nucleare după ce SUA va pune capăt exercițiilor militare cu Coreea de Sud, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Liderul de la Casa Albă a mai informat că scrisoare trimisă de Kim Jong Un ar conține "scuze" pentru testele efectuate recent cu rachete balistice, informează mediafax.ro.

Citește și: Atenție! Vecinul lui Gheorghe Dincă oferă noi detalii

"A explicat foarte politicos că doreşte să ne întâlnim pentru a începe să negociem de îndată ce manevrele militare comune ale SUA şi Coreei de Sud se vor termina", a scris Trump într-o postare pe Twitter.

"Este o scrisoare lungă care, în principal, conţine plângeri în legătură cu aceste exerciţii scumpe şi ridicole" în opinia preşedintelui american, care critică regulat, la fel ca liderul statului nord-coreean, un inamic al SUA, aceste manevre militare realizate totuşi de propria armată împreună cu aliaţii sud-coreeni.

Citește și: Explicații făcute de Cozmin Gușă! ‘A fost o manifestare exceptională de civili’

Kim Jong Un a mai dat asigurări că "aceste teste vor înceta în momentul încheierii exerciţiilor", a adăugat liderul de la Casa Albă.

"Aștept cu nerăbdare să îl văd pe Kim Jong Un în viitorul apropiat", a declarat Trump.

Citește și: EXCLUSIV 40 de martori degeaba! O rețea de proxeneți, lăsată liberă în Caracal! Cutremur în sistem

Trump a încercat să minimizeze și importanța testelor cu rachete efectuate în ultimele săptămâni de Coreea de Nord, susținând că liderul de la Phenian nu și-a încălcat promisiunea de a suspenda testele cu arme atomice sau balistice.

Coreea de Nord a lansat, sâmbătă dimineață, două proiectile neidentificate din zona orașului Hamhung înspre Marea de Est (Marea Japoniei, n.red.).

Citește și: DIICOT anunță! ‘Activităţile procedurale vor fi desfăşurate la domiciliul inculpatului şi în perioada următoare’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.