Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump spune că nu va vizita Ucraina în calitate de candidat la președinție

NBC News
Donald Trump

Candidatul la președinția SUA, Donald Trump, spune că este nepotrivit ca el să viziteze Ucraina, deoarece nu deține un mandat, a informat Reuters pe 10 aprilie, citând echipa de campanie a fostului președinte.

Președintele Volodymyr Zelensky a declarat, într-un interviu pentru Bild, pe 9 aprilie, că l-a invitat pe Trump să vină în Ucraina, atât public, cât și non-public, pentru a vedea situația din țară cu proprii lui ochi.

Canalul de știri american Newsmax a raportat că Trump a respins anterior invitația lui Zelensky din cauza „un conflict de interese”.

Potrivit Reuters, campania lui Trump a spus că nu a existat „o informare oficială” din partea președintelui Ucrainei.

„Președintele Trump a spus public că nu ar fi potrivit să meargă în Ucraina chiar acum, deoarece nu este comandant șef”, se arată în e-mailul campaniei.

În ciuda respingerii lui Trump de a vizita Ucraina, candidații la președinția SUA călătoresc adesea în străinătate în timpul campaniilor lor pentru a stabili și a îmbunătăți legăturile internaționale.

Fostul vicepreședinte Mike Pence și fostul guvernator al New Jersey Chris Christie au venit în Ucraina în timpul campaniei pentru nominalizarea republicană. Trump a vizitat Mexicul în 2016, în timpul primei sale curse prezidențiale pentru a-l întâlni pe președintele de atunci Enrique Pena Nieto.

Fostul președinte american a declarat mai devreme în mai că nu s-ar angaja să ofere Ucrainei asistență pentru apărare dacă va câștiga alegerile din 2024. De asemenea, el a menționat în repetate rânduri că războiul nu s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost încă la putere și a susținut că „ar putea pune capăt războiului în 24 de ore”.

Washington Post a raportat că fostul președinte al SUA a spus în privat că ar putea pune capăt războiului Rusiei făcând presiuni asupra Ucrainei să cedeze Crimeea și Donbasul Moscovei. Consilierul lui Trump, Jason Miller, a negat ulterior aceste afirmații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.