Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump spune că va discuta cu Vladimir Putin despre noul RĂZBOI

Putin Trump Putin Donald Trump Vladimir Putin

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că va avea o convorbire telefonică în cursul zilei cu omologul său rus Vladimir Putin pentru a discuta despre preţul petrolului şi "războiul preţului petrolului" între Rusia şi Arabia Saudită, adăugând că se aşteaptă ca liderul rus să ceară "probabil" o relaxare a sancţiunilor împotriva ţării sale, potrivit AFP şi DPA.

"Ambele au înnebunit", a exclamat Trump, citat de DPA, referindu-se la Rusia şi Arabia Saudită care fac parte amândouă din Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC). Disputa dintre ele, adăugându-se la încetinirea creşterii economice mondiale din cauza epidemiei de coronavirus, a dus la scăderea preţului petrolului.

Citește și: Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Petrolul brut american a scăzut brusc sub 20 de dolari pe baril, deşi a mai crescut uşor în ultimele zile. Şi petrolul Brent a scăzut la circa 22-23 de dolari barilul.

În acelaşi timp, Donald Trump a declarat că nu doreşte ca industria petrolieră şi gazeiferă să fie distrusă, informează agerpres.ro.

Citește și: Decizie fără precedent luată de Auchan în plină epidemie de coronavirus

"Rusia şi Arabia Saudită se bat între ele şi au făcut să cadă preţul petrolului" şi "chiar imediat după această conversaţie eu voi vorbi cu un domn numit Vladimir Putin", a declarat Trump într-un interviu pentru canalul de televiziune american Fox News.

El a spus că energia va fi unul dintre subiectele convorbirii telefonice dintre cei doi lideri.

Citește și: Coronavirus: Companiile auto din România vor să facă ventilatoarele mecanice, dar nu avem proiect pentru ele

Donald Trump a mai spus că se aşteaptă ca Vladimir Putin să-i ceara o relaxare a sancţiunilor împotriva Rusiei în timpul acestui apel telefonic. "Da, probabil că o va cere", a declarat el.

În cadrul discursului său la summitul ţărilor din G20 prin videoconferinţă, Vladimir Putin a propus joi un "moratoriu" la sancţiunile economice care lovesc numeroase ţări, între care şi Rusia, pe fondul crizei economice cauzate de răspândirea noului coronavirus.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

Preşedintele american nu a spus care va fi răspunsul său, dar a amintit ca el se află la originea acestor sancţiuni. "Nu le place. Sincer, ar trebui să putem să ne înţelegem'', a adăugat Donald Trump, citat de AFP.

Economia rusă a fost grav afectată de criza mondială cauzată de pandemie, în special în urma scăderii preţului petrolului şi, prin ricoşeu, a rublei.

Citește și: Anunț de ultimă oră! Îngrijorător: Sute de cadre medicale, infectate cu coronavirus

Rusia traversează deja dificultăţi economice din 2014 din cauza sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse în legătură cu conflictul din Ucraina. Moscova militează de asemenea pentru relaxarea sancţiunilor instituite de SUA în special împotriva Iranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.