Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump va anunţa un nou ordin privind restricţiile de călătorie în SUA

Trump & US flag

Preşedintele american Donald Trump intenţionează să facă public zilele următoare un nou ordin executiv care să limiteze intrările pe teritoriul SUA, a anunţat miercuri vicepreşedintele Mike Pence, transmite Reuters. Noua măsură intervine în contextul în care restricţiile de acces anunţate în ianuarie de Trump, constând în blocarea temporară a intrării în SUA a cetăţenilor din Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen şi în suspendarea temporară a primirii de refugiaţi, au fost contestate prin intermediul a peste 20 de acţiuni în justiţie.

Restricţiile au fost suspendate în urma deciziei unei Curţi federale de apel din SUA, într-un caz formulat de statul Washington, iar administraţia Trump a afirmat atunci că va elabora un nou ordin. Cel iniţial a creat haos pe aeroporturi, numeroşi călători, inclusiv rezidenţi cu acte, deţinători ai aşa-zisei "cărţi verzi", fiind împiedicaţi să intre pe teritoriul Statelor Unite. Vicepreşedintele Mike Pence a indicat pentru CBS că "se pun tuşele finale" ale noului ordin executiv, ce ar urma să fie emis "în următoarele câteva zile". Pence nu a dat detalii privind conţinutul acestuia, dar anterior administraţia a indicat că probabil vor fi excluşi de la restricţii cei cu drept de reşedinţă permanentă, ceea ce ar face ca măsura să fie mai greu de contestat de către oponenţi, conform Agerpres.

Agenţia Associated Press a transmis marţi seara, citând oficiali americani care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că în noul ordin executiv Irakul nu va mai figura pe lista ţărilor ai căror cetăţeni vor face obiectul restricţiilor temporare de călătorie, mai menţionează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.