Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump vorbește despre negocierile întâlnirii istorice cu Kim Jong Un: Două țări exotice ar putea fi gazdă

www.realitatea.net
Donald Trump Kim Jong Un

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat sâmbătă că a avut o "lungă şi foarte bună" conversaţie cu omologul său sud-coreean, Moon Jae In, care tocmai s-a întâlnit cu liderul de la Phenian, şi că lucrurile merg "foarte bine", transmite AFP.

Trump a precizat, pe Twitter, că data şi locul întâlnirii cu Coreea de Nord sunt în curs de stabilire şi că l-a informat despre stadiul negocierilor şi pe prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, scrie AGERPRES.

Citește și: Cadou neașteptat pentru Ion Țiriac: Ce a primit de la Simona Halep

La rândul său, ministrul american al Apărării, Jim Mattis, a discutat telefonic cu omologul său sud-coreean, Song Young Moo, a informat într-un comunicat Pentagonul.

"Cele două părţi s-au angajat să continue cooperarea strânsă în vederea aplicării rezoluţiilor Naţiunilor Unite şi pentru susţinerea eforturilor diplomatice vizând realizarea unei denuclearizări complete, verificabile şi ireversibile", arată comunicatul citat.

Citește și: Cinci schimbări enorme pentru șoferi în luna mai! Amenzi usturătoare pentru proprietarii de mașini second-hand, dacă NU fac asta

Preşedintele american ar urma să-l întâlnească până în iunie, într-un summit istoric, pe liderul nord-coreean. Noul şef al diplomaţiei americane, Mike Pompeo, s-a întâlnit - la momentul când conducea CIA - cu Kim Jong Un, în week-end-ul de Paşte, într-o vizită ţinută un timp secretă.

Vineri, Donald Trump a indicat că "două sau trei" locuri au fost avute în vedere pentru întâlnirea sa cu Kim Jong Un, evocând "două ţări" posibile.

Citește și: Robert Turcescu vrea să dea lovitura în afaceri! Cu cine s-a asociat deputatul

Potrivit CBS News, care citează două surse anonime, cele două ţări în discuţie sunt Mongolia şi Singapore.

Premierul singaporez a precizat că a citit în ziare despre posibilele locaţii ale întâlnirii SUA-Coreea de Nord, însă a indicat sâmbătă că ţara sa nu a primit nicio invitaţie sau cerere oficială în acest sens.

Citește și: Un cunoscut jurnalist aruncă bomba! „Afacerea” care ar putea-o trimite pe Viorica Dăncilă pe mâna procurorilor

Un alt summit istoric a avut loc vineri între preşedinţii Coreei de Sud şi Coreei de Nord, în cursul căruia cei doi conducători s-au angajat să lucreze pentru denuclearizarea peninsulei şi pentru o pace permanentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.