Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump vrea să pună capăt NEBUNIEI MONDIALE: Ofertă de NEREFUZAT pentru omologii din Rusia şi China

Heavy.com
Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a exprimat speranţa, luni, că va putea iniţia discuţii cu liderii Chinei şi Rusiei pentru oprirea "cursei incontrolabile a înarmării" la nivel mondial.

"Sunt sigur că, la un moment dat în viitor, preşedintele Chinei, Xi Jinping, şi cu mine, împreună cu preşedintele rus, Vladimir Putin, vom începe să discutăm despre o oprire semnificativă a ceea ce a devenit o cursă a înarmării majoră şi incontrolabilă", a declarat Donald Trump luni după-amiază prin Twitter.

Citește și: Imagini în premieră! Cum arată vila ‘Umbrei’ lui Klaus Iohannis – Aceasta este locuința prădată de hoți de 1 Decembrie

"Statele Unite au cheltuit 716 miliarde de dolari anul acesta" pe echipamente militare. "Nebuneşte!", a adăugat Donald Trump.

Donald Trump a făcut această declaraţie după summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20), unde a avut o întrevedere de două ore cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, şi o scurtă discuţie informală cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Donald Trump a anulat o întâlnire formală cu Vladimir Putin la summitul G20 din Argentina din cauza incidentului ruso-ucrainean din Marea Neagră. Kremlinul a transmis că preşedintele Vladimir Putin va avea astfel timp suplimentar pentru "întâlniri utile" la summitul G20. Însă Ministerul rus de Externe a semnalat vineri că Donald Trump și-a anulat întrevederea cu Vladimir Putin "din raţiuni politice interne", nu din cauza incidentului ruso-ucrainean din Marea Azov, situată în nordul Mării Negre.

Citește și: Ministerul lui Eugen Teodorovici s-a împrumutat iar de la bănci! Suma pe care a luat-o luni

Rusia va riposta la eventuala retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a avertizat recent preşedintele Vladimir Putin. Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin intenţiona să discute cu Donald Trump la summitul G20 despre situaţia tratatelor INF şi START.

Administraţia Vladimir Putin a condamnat decizia preşedintelui Donald Trump privind eventuala retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF). În acest context, fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a îndemnat aliaţii Statelor Unite să nu devină "rampe de lansare a rachetelor americane". Mihail Gorbaciov a amintit că Tratatul INF şi seria de Tratate pentru Reducerea Armamentului Strategic (START) au facilitat diminuarea substanţială a numărului bombelor atomice ruse şi americane. Ministerul rus de Externe a avertizat că abordarea conflictuală a Alianţei Nord-Atlantice faţă de Rusia riscă să genereze o nouă cursă a înarmării.

Citește și: S-a aflat! De ce a demisionat Ion Mocioalcă din PSD

La rândul său, Uniunea Europeană a atras atenţia Administraţiei Donald Trump că decizia de retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) va genera "instabilitate" şi o "cursă a înarmării", cu efecte asupra ţărilor europene.

Preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF). Liderul de la Casa Albă susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului. Kremlinul a avertizat că situaţia riscă să devină "periculoasă".

Citește și: Studiu! Cum vor evolua prețurile locuințelor în 2019 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.