Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk a răbufnit la adresa lui Viktor Orban: UE a obosit din cauza lui Orbán, nu a Ucrainei. 'Să decidă dacă Ungaria face parte din comunitatea noastră'

Donald Tusk

Premierul polonez, Donald Tusk, este încrezător că țările UE vor găsi, în cele din urmă, argumente pentru a-l convinge pe premierul ungar, Viktor Orbán, să deblocheze finanțarea pentru Ucraina.

Potrivit Evropeiska Pravda, Tusk a făcut o declaraţie în acest sens la Bruxelles, înainte de începerea summitului extraordinar al Consiliului European. "Nu există o așa-numită problemă a unei oboseli faţă de Ucraina, dar există o problemă a oboselii faţă de Viktor Orbán. Trebuie să rezolvăm atât de multe probleme și, desigur, astăzi, trebuie să ne întărim unitatea în jurul Ucrainei" - a afirmat Tusk. Premierul Poloniei a remarcat că nu poate înțelege și nu poate accepta acest "joc foarte ciudat și foarte egoist" al lui Orbán. Donald Tusk a adăugat că nu există loc de compromis în chestiunea ucraineană.

"Viktor Orbán să decidă dacă Ungaria face parte din comunitatea noastră sau nu. Aceasta este o poveste alb-negru. Intuiția mea îmi spune că vom găsi câteva argumente puternice pentru a-l convinge, în cele din urmă, pe Orbán" - a subliniat Tusk. Premierul polonez și-a exprimat opinia că, pe termen mediu, "trebuie să ne gândim mai mult, poate nu la măsuri dure, ci la consecințe mai clare" pentru Ungaria.

"Chestiunea ucraineană este una existențială nu numai pentru Polonia, ci pentru noi toți, iar poziția de astăzi a lui Viktor (Viktor Orbán - premierul Ungariei, n.r.) se referă la securitate. Este ceva atât de evident și, în același timp, de inacceptabil, așa că trebuie să ne gândim la toate măsurile posibile și la toate consecințele posibile pentru viitor, dar poate că nu astăzi" - a concluzionat Tusk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.