Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk cere să se facă dreptate la doi ani de la asasinarea primarului orașului Gdansk

Donald Tusk

Fostul premier polonez Donald Tusk s-a declarat miercuri nemulţumit de faptul că, la doi ani de la înjunghierea mortală a primarului oraşului Gdansk, Pawel Adamowicz, suspectul încă nu a fost adus în faţa justiţiei, transmite dpa potrivit Agerpres.

''Au trecut doi ani de la atacul tragic asupra lui Pawel Adamowicz, iar procesul ucigaşului său nici măcar nu a început'', a scris Tusk miercuri pe Twitter.

''Nu vom uita nici victima, nici autorii'', a adăugat fostul preşedinte al Consiliului European.

Adamowicz a fost înjunghiat la 13 ianuarie 2019, în timpul unui concert caritabil în faţa a mii de spectatori, suferind răni grave la piept şi abdomen. Agresorul său, un localnic din Gdansk în vârstă de 27 de ani, care stătuse în închisoare mai mult de cinci ani pentru jafuri bancare, a fost arestat imediat.

Înainte de a fi arestat, autorul a declarat că vrea să se răzbune, afirmând că a fost băgat după gratii şi a fost ''torturat'' de către partidul centrist Platforma Civică (PO, în prezent în opoziţie), care se afla la putere la vremea respectivă. Acest partid a sprijinit candidatura lui Pawel Adamowicz în alegerile municipale din toamna lui 2018.

Judecătorii polonezi încearcă în prezent să clarifice dacă presupusul autor poate fi tras la răspundere pentru faptele sale, prin obţinerea unei serii de rapoarte psihiatrice.

Pawel Adamowicz era un opozant declarat al partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) şi unul dintre cei mai longevivi primari din Polonia, fiind în această funcţie din 1998. La alegerile regionale din 2018, el obţinuse 65% din voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.