Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk îndeamnă opoziţia poloneză să-şi aleagă cu înţelepciune un prezidențiabil comun

tusk donald

Donald Tusk, actual preşedinte al Consiliului European şi fost prim-ministru polonez, a îndemnat miercuri partidele de opoziţie din Polonia să-şi aleagă cu înţelepciune un candidat comun la preşedinţia ţării şi să 'nu irosească' rezultatul obţinut în alegerile legislative de duminica trecută, transmite dpa, potrivit Agerpres.

În opinia lui Tusk, opoziţia are nevoie să desemneze un candidat care să poată atrage votanţi de la partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare.

Fostul premier a arătat că un efort unit al opoziţiei i-a adus acesteia o majoritate în Senat în urma scrutinului de duminică, chiar dacă PiS a păstrat controlul camerei legislative inferioare, ce deţine prerogative mai importante.

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

'Pentru a preveni ca guvernul Lege şi Justiţie să provoace daune, trebuie să avem puterea vetoului prezidenţial', a afirmat Tusk în faţa presei poloneze, într-un interviu televizat transmis în direct.

În Polonia, preşedintele are dreptul de respinge orice lege aprobată de parlament, care însă poate revoca acest veto cu o majoritate de trei cincimi.

Tusk a refuzat să confirme o potenţială candidatură la alegerile din primăvara lui 2020, dar a afirmat că va accepta dacă opoziţia va decide că alţi candidaţi au şanse mai mari de reuşită.

Tuska a mai declarat că ar putea candida pentru şefia Partidului Popular European (PPE), dar că aceasta nu l-ar împiedica să 'se implice pe deplin în politica internă' din Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.