Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk riscă 10 ani de ÎNCHISOARE: Parchetul militar a fost sesizat

iohannis tusk

Ministrul apărării polonez, Antoni Macierewicz, l-a acuzat pe preşedintele Consiliului European, compatriotul său Donald Tusk, că a colaborat cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a leza interesele Poloniei, în legătură cu accidentul aviatic din aprilie 2010 de la Smolensk, în care şi-au pierdut viaţa şeful de atunci al statului polonez, Lech Kaczynski, şi alţi 95 de oficiali, transmite marţi Reuters.

Ministerul Apărării a sesizat luni secţia militară a Parchetului Naţional cu privire la faptul că îl suspectează pe Tusk, prim-ministru la data accidentului, de 'abuz de încredere în relaţiile externe', scrie agerpres.ro.

Citește și: O femeie a făcut SEX ÎN PARCARE, în văzul tuturor, cu un bărbat ajuns inconștient: A fost ARESTATĂ, iar explicațiile sunt HALUCINANTE / VIDEO

O purtătoare de cuvânt al Parchetului a confirmat acuzaţia adusă, care echivalează cu una de trădare diplomatică.

'Tusk a încheiat un contract ilegal cu Vladimir Putin în detrimentul Poloniei şi ar trebui să poarte responsabilitatea penală pentru aceasta', a declarat marţi Macierewicz pentru cotidianul Gazeta Polska Codziennie.

Citește și: Femeia acuzată de INCEST spune că va continua relația cu fiul ei, deși judecătorii i-au interzis

Sesizarea se referă la perioada scursă între 10 aprilie 2010, ziua accidentului aviatic de la Smolensk, şi 2014, când Tusk a devenit preşedinte al Consiliului European.

Potrivit lui Macierewicz, Tusk ar fi aranjat, înaintea accidentului, ca un contract de efectuare în Rusia a mentenanţei pentru avionul Tu-154 să fie acordat unui 'prieten' al lui Putin.

Citește și: INCREDIBIL Faimosul Stephen Hawking pleacă în SPAȚIU

'Nu este vorba despre neglijenţă, este vorba despre o infracţiune penală', a insistat el.

Tusk a negat în mod repetat orice responsabilitate în catastrofa aviatică, despre care o anchetă oficială anterioară a concluzionat că a fost un accident.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Acuzaţia marchează o escaladare accentuată a conflictului între Partidul Lege şi Justiţie (PiS), la putere, condus de Jaroslaw Kaczynski, fratele defunctului preşedinte, şi Donald Tusk, care s-a aflat în fruntea formaţiunii rivale Platforma Civică şi a deţinut funcţia de premier din 2007 până în 2014.

Guvernul polonez a încercat recent, fără succes, să împiedice realegerea lui Tusk pentru un al doilea mandat de preşedinte al Consiliului European, propunând un candidat propriu.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

Prezumtiva infracţiune de care este acuzat Tusk este pasibilă de o pedeapsă de 10 ani de detenţie.

Parchetul este mandatat, nu însă şi obligat, să decidă dacă va începe o anchetă în termen de 30 de zile de la primirea sesizării, a declarat purtătoarea de cuvânt Ewa Bialik.

Citește și: Declarațiile adolescentei din Turda care a fost RĂPITĂ, SECHESTRATĂ și VIOLATĂ de un străin: Ce i-a spus acesta

Procurorii polonezi desfăşoară deja o serie de anchete în cazul accidentului de la Smolensk, inclusiv împotriva unui grup de oficialităţi de asemenea suspectate că au acţionat în defavoarea intereselor Poloniei în anul ulterior catastrofei aviatice.

Rusia a refuzat în mod repetat să dea curs cererii Poloniei de a restitui epava avionului şi cutiile negre, invocând desfăşurarea unei investigaţii proprii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.