Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk spune care sunt șansele ca Marea Britanie să rămână în UE: Paradoxal, chiar Brexitul este cel care a dus la o mişcare proeuropeană în Regatul Unit

reuters
donald tusk

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, consideră că şansele ca Regatul Unit să rămână în interiorul Uniunii Europene sunt de 20-30%, în condiţiile în care britanicii au început abia după referendumul din iunie 2016 o dezbatere reală privind părăsirea sau rămânerea în blocul comunitar, transmite vineri Reuters, potrivit Agerpres

Într-un interviu acordat cotidianului polonez Gazeta Wyborcza, Tusk a sugerat organizarea unui nou referendum privind Brexitul, dat fiind precedentul reprezentat de faptul că britanicii au organizat deja două plebiscite privind Europa, dintre care primul în 1975.

Citeste si Tragedie în Marea Mediterană : Cel puţin 70 de migranţi au murit înecaţi

Dacă în 2016 a fost posibilă schimbarea deciziei luate în 1975, atunci ar trebui să fie posibilă organizarea unui al doilea referendum privind Brexitul, a subliniat fostul premier polonez, care şi-a exprimat de mai multe ori dezamăgirea faţă de rezultatul referendumului din 2016, când 52% dintre britanici s-au pronunţat pentru ieşirea din UE.

''Adevărata dezbaterea asupra consecinţelor Brexitului nu a început înaintea sau în timpul campaniei pentru referendum, ci după vot. Astăzi rezultatele probabil ar arăta diferit'', a continuat Donald Tusk.

''Paradoxal, chiar Brexitul este cel care a dus la o mişcare proeuropeană în Regatul Unit. Astăzi, şansele de a nu mai exista niciun Brexit sunt de 20-30%. Este mult'', a explicat el.

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va participa la alegerile pentru Parlamentul European (23-26 mai) ca urmare a amânării Brexitului până la 31 octombrie cel târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.