Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk taie în carne vie la Varșovia - Șefii structurilor de forță au fost înlăturați

donald tusk

Guvernul proeuropean de la Varşovia a numit noi şefi ai serviciilor de securitate de stat, informaţii şi anticorupţie, inclusiv două femei, relatează The Associated Press, potrivit news.ro.

Noii şefi îi înlocuiesc pe cei numiţi de către precedentul Guvern populist şi naţionalist, eurosceptic.

Noul premier Donald Tusk a anunţat marţi într-o conferinţă de presă că se aşteaptă la o cooperare ”foarte bună, loială şi disciplinată” de la noii şefi de agenţii, care au toţi o experienţă semnificativă în domeniile respective.

Cele două femei sunt colonelul Dorota Gawecka, numită şefa spionajului militar, şi Agnieszka Kwiatkowska-Gurdak, noua şefă a Biroului Central Anticorupţie.

Colonelul Rafal Syrysko, care are o experienţă de peste 30 de ani în contrainformaţii şi securitate internă, este noul director al Agenţiei de Securitate Internă.

Colonelul Pawel Szot este noul director al spionajului, iar noul director al contraspionajului militar, generalul Jaroslaw Strozyk, are de asemenea o experienţă de peste 30 de ani în domeniu.

Coaliţia guvernamentală a lui Tusk a preluat puterea săptămâna trecută şi a început să demonteze politicile administraţiei anterioare, pe care mulţi polonezi le consideră o sursă de disensiuni.

Partidele care fac parte din noul Guvern au obţinut împreună o majoritate parlamentară în alegerile legislative de la 15 octombrie.

Ele s-au angajat să guverneze împreună sub conducerea lui Tusk, care a fost premier în perioada 2007-2014 şi preşedinte al Consiliului European în perioada 2014-2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.