Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk va cere Turciei să se implice 'mai mult' în criza migranţilor

Donald Tusk

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a anunţat marţi că le va cere liderilor turci să se implice 'mai mult' în gestionarea crizei migranţilor, cu ocazia unei vizite pe care o va efectua joi şi vineri în Turcia şi care precede un summit organizat pe 7 martie la Bruxelles, relatează AFP. 'Europa este pregătită, aşa cum a demonstrat deja, să acorde un ajutor financiar substanţial ţărilor aflate în vecinătatea zonelor de război", a declarat Donald Tusk în cadrul unei conferinţe de presă la Viena. 'Însă, în acelaşi timp, aşteptăm de la partenerii noştri să se implice mai mult, o condiţie indispensabilă pentru a evita un dezastru umanitar. Acesta va fi subiectul discuţiilor mele în Turcia', a adăugat el.

Donald Tusk a început marţi la Viena un turneu de patru zile, care îl va conduce în Balcani şi în Turcia. El urmează să se întâlnească joi la Ankara cu premierul turc Ahmet Davutoglu şi apoi la Istanbul cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Aceste întrevederi vor avea loc cu câteva zile înainte de un summit european programat pentru 7 martie la Bruxelles, la care va participa şi Turcia, considerată din ce în ce mai mult 'cheia' pentru rezolvarea crizei migranţilor care divizează UE. Liderii europeni doresc să obţină de la Ankara o implementare mai rapidă a planului de acţiune UE-Turcia, în cadrul căruia Ankara s-a angajat să stopeze deplasarea migranţilor către Europa, în schimbul unui ajutor financiar şi a unor concesii politice.

'Deschidem un nou capitol în lupta noastră împotriva crizei migranţilor. El se numeşte 'Back to Schengen' (Înapoi la Schengen)', a declarat marţi la Viena Donald Tusk, care a fost primit de cancelarul austriac Werner Faymann. Înainte de a merge în Turcia, preşedintele Consiliului European este aşteptat marţi seara la Ljubljana, miercuri la Zagreb şi Skopje şi joi dimineaţa în Grecia, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.