Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorel Căprar (Comisia de Apărare), la Monitorul Apărării: Vom aloca 2% din PIB și în următorii ani

Pixabay
bani

Președintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților, Dorel Căprar, a precizat, marți, la Conferința organizată de Monitorul Apărării, că la nivelul Parlamentului se urmărește alocarea a 2% din PIB pentru domeniul apărării și în următorii ani.

„Ca om politic, consider că este foarte important ca factorul decident să fie în permanent contact cu specialiștii din domeniul Apărării, astfel încât decizia să fie fundamentată cu experiență și expertiză. România a devenit un furnizor de securitate regional și un partener pentru aliați (...) Zilele trecute am participat la Cincu, la un exercițiu al celor din Brigada Multinațională Sud-Est, de pe teritoriul României, cel mai important exercițiu, zic eu, exercițiu de afirmare a capacității operaționale finale. La acest exercițiu a participat șeful Armatei Române, șeful Armatei poloneze și vreau să vă spun că românii noștri au fost la cel mai înalt nivel și trebuie să ne mândrim cu acest lucru. Ce au făcut forțele terestre la Cincu i-a lăsat, să zic așa, cu gura căscată pe toți participanții la acest exercițiu”, a precizat Dorel Căprar în cadrul Conferinței „Continuitate şi discontinuitate în strategia de apărare a României pe parcursul celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri", organizată, marți, de Monitorul Apărării și Securității, membru al MEDIAFAX.

Președintele Comisiei de apărare a Camerei Deputaților a mai precizat că procentul de 2% din PIB alocat în prezent Apărării va fi susținut și pentru următorii ani.

„Suntem în al doilea an de alocare a 2% din PIB pentru Apărare, iar din perspectiva planificării bugetului pentru anul 2019 și pentru estimările pentru următorii ani, suntem hotărâți să suținem în Parlament aceeași țintă de 2% din PIB”, a mai precizat Căprar.

Potrivit acestuia, în ceea ce privește programele majore de înzestrare, un aspect important este cel al investițiilor în industria națională de Apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.