Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorelul rusesc face prăpăd pe front: După un sat, și regiunea Luhansk a fost bombardată din greșeală

Twitter
eplozie luhansk

Un avion de război rusesc a lansat accidental o bombă asupra oraşului Rubijne din regiunea Luhansk ocupată de Rusia în estul Ucrainei, a declarat Leonid Pasecinik, şeful administraţiei regionale numite de Moscova, relatează The Associated Press.

El a precizat că bomba, un FAB-250 care poartă un focos exploziv puternic, nu a provocat victime.

Rusia a ocupat părţi din regiunea Luhansk din 2014. După invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, trupele Moscovei au ocupat cea mai mare parte a regiunii, inclusiv Rubijne.

Incidentul are loc însă la doar şase zile după ce Rusia a aruncat accidental muniţii deasupra satului Petropavlovka din regiunea Belgorod, care în ultima vreme a devenit o ţintă regulată a atacurilor ucrainene de peste graniţă.

În aprilie anul trecut, o altă bombă lansată accidental de unul dintre avioanele de război ale Rusiei a provocat o explozie puternică în oraşul Belgorod, rănind două persoane şi speriind locuitorii din zonă.

Rusia a lansat luni dimineaţă un nou atac în valuri cu rachete hipersonice şi de croazieră împotriva Ucrainei, lovind în apropierea liniilor de front din estul ţării, precum şi ţinte în centrul şi vestul ţării. Cel puţin patru civili au fost ucişi şi cel puţin 30 au fost răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.