Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorin Recean nu vede un impediment în parcursul european al Moldovei și conflictul transnistrean

Privesc.eu
Dorin Recean

Republica Moldova va continua să asigure pacea și securitatea în regiune, iar parcursul european al țării nu prezintă un impediment în calea soluționării conflictului transnistrean. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, în cadrul întrevederii cu reprezentantul special al preşedinției nord macedonene în exercițiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, conform deschide.md.

Potrivit unui comunicat al Executivului, în cadrul discuției, părțile s-au referit la situația de securitate din regiune și formatul actual de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Republica Moldova va continua să asigure pacea și securitatea în regiune, iar parcursul european al țării nu prezintă un impediment în calea soluționării conflictului transnistrean. Reglementarea conflictului transnistrean se va realiza doar pe cale pașnică”, a spus Recean.

Șeful Executivului a subliniat necesitatea promovării programelor de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv pe filiera economică și cea socială.

Thomas Mayr-Harting a apreciat dialogul existent în formatul 1+1 de negocieri și a reconfirmat angajamentul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa în oferirea asistenței necesare pentru soluționarea diferendului transnistrean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.