Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorin Recean răspunde fracțiunii BCS: când opoziția merge la Moscova, să ceară încetarea războiului

reperio.news
Dorin Recean

Premierul Dorin Recean spune că singura modalitate prin care răspunde moțiunii de cenzură înaintată de opoziția parlamentară este majorarea veniturilor cetățenilor. Potrivit premierului, Guvernul depune toate eforturile pentru a crește bunăstarea oamenilor, iar aprobarea programului „Spor pentru Moldova” este un exemplu elocvent în acest sens. Șeful Executivului a mai explicat că o mare parte dintre problemele economice cu care se confruntă țara sunt cauzate de agresiunea militară rusă din Ucraina, notează IPN.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din Parlament a înaintat o moțiune de cenzură privind demiterea Guvernului Recean. Printre motivele invocate în textul moțiunii se regăsesc prelungirea situației excepționale în Republica Moldova și regrese în domeniul protecției sociale. Opoziția parlamentară critică Guvernul pentru indexarea pensiilor contrar prevederilor legale – cu 15% în loc de 30% și pentru că oferă pedagogilor și polițiștilor o plată unică cu tentă electorală, în loc de o majorare a salariilor.

„Noi am răspuns acestei moțiuni. Am fost și am prezentat o realocare de peste 1,6 miliarde, prin care am suplimentat salariile medicilor, am oferit un supliment unic pentru cadrele didactice, polițiști, salvatori, carabinieri, am suplimentat bugetul pentru AIPA, pentru fermieri, am majorat bugetul pentru drumuri și dezvoltarea infrastructurii. Cred că acesta este un răspuns normal. Iar acest lucru este posibil pentru că Republica Moldova este ajutată de partenerii europeni, de România, de SUA. Noi facem față tuturor dificultăților”, a spus Dorin Recean în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit prim-ministrului, creșterea prețurilor și tarifelor la resursele energetice sunt consecințe ale războiului inițiat de Rusia împotriva Ucrainei. Dorin Recean le-a sugerat reprezentanților opoziției să solicite Kremlinului încetarea războiului.

„Vreau să transmit un mesaj opoziției. Să se uite în jur și să vadă că suntem în zona imediată a războiului, a agresiunii ruse în Ucraina și asta ne afectează, iar opoziția se preface că nimic nu se întâmplă. Ei se prefac că noi trăim pe o insulă și suntem izolați de aceste probleme. De aceea, când merg la Moscova, ar trebui să-și convingă iubiții de acolo să înceteze războiul”, a mai spus prim-ministrul Republicii Moldova.

Potrivit legii, o moțiune de cenzură poate trece Parlamentului dacă este susținută de cel puțin 51 de deputați. Fracțiunea BCS din Legislativ are 29 de deputați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.