Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorința lui Macron: avioane franceze Rafale în arsenalul brazilian

aerotime.aero
avioane militare Mirage 2000, Rafale, F-35, EuroFighters

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, lăudând relansarea parteneriatului cu Brazilia, şi-a exprimat miercuri speranţa că brazilienii vor cumpăra într-o bună zi avioane de luptă Rafale din Franţa, scrie AFP, citat de Agerpres.

Şeful statului francez a început marţi o vizită de trei zile în Brazilia cu scopul de a "deschide o nouă pagină" între cele două ţări, după anii "dificili" sub preşedintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro (2019-2022), a declarat el în faţa comunităţii franceze la Sao Paulo.

Această vizită va permite dezvoltarea cooperării transfrontaliere cu Guyana Franceză în lupta împotriva exploatării ilegale a aurului şi pentru dezvoltarea economică a Amazoniei, respectând în acelaşi timp biodiversitatea acesteia, a explicat Emmanuel Macron.

Nou program de submarine

Cele două ţări vor coopera, de asemenea, asupra unui "nou program de submarine", în special cu propulsie nucleară, lucrând împreună şi la construcţia de elicoptere, a făcut cunoscut el.

"Şi, cine ştie, la relansarea discuţiei despre Rafale, pentru că eu cred că nimic nu este vreodată pierdut", a subliniat şeful statului.

Franţa a sperat mult timp să vândă avioane Rafale Braziliei înainte de a-şi găsi în sfârşit primii clienţi de export în Egipt, Qatar şi India.

Rafale este un avion de luptă multirol, capabil să desfăşoare misiuni de apărare aeriană, de recunoaştere sau de bombardament, potrivit AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.