Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar de evaziune fiscală în comerţul cu materiale de construcţii, instrumentat de procurorii din Bucureşti- Sunt vizate 15 persoane fizice şi 16 firme

dosare

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti instrumentează un dosar de evaziune fiscală în formă continuată, în comerţul cu materiale de construcţii. Ancheta vizează 15 persoane fizice şi 16 firme din Capitală şi din trei judeţe, iar prejudiciul este estimat la peste 3,8 milioane de lei, potrivit news.ro.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că persoanele vizate au creat şi implementat în perioada 2014 – 2017 un mecanism infracţional prin care au diminuat semnificativ taxele şi impozitele datorate către bugetul de stat, prin evidenţierea în declaraţiile legale a unor achiziţii de bunuri ce nu au avut la bază operaţiuni reale, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 3.816.506 lei.  Investigaţiile vizează un număr de 15 persoane fizice şi 16 persoane juridice – societăţi comerciale cu sediile sociale situate pe raza municipiului Bucureşti, dar şi a judeţelor Ilfov, Dâmboviţa, respectiv Giurgiu”, informează, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Joi, procurorii şi poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Capitală şi din Brăila au făcut 13 percheziţii domiciliare Bucureşti şi judeţele Brăila şi Ilfov.
În dosar sunt urmăriţi penal 15 suspecţi, persoane fizice, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de evaziune fiscală, iar asupra bunurilor acestora au fost instituite măsuri asigurătorii. Este vorba despre conturi bancare, precum şi asupra a două imobile cu o valoare totală de 1.108.800 lei, ambele situate în Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.